Grekland

Hej,jag ska åka till Kreta i sommar. Vi ska bo på ett hotell som heter Abella och ligger i närheten av Chania. Jag har alldrig varit utomlands sedan jag blev glutenallergisk.Så nu undrar jag vad man ska tänka på och hur man gör med brödet,bl.a.
Tacksam för alla svar. Annelie.

Skriven av Annelie
Skrevs april 2001


Hej.

Bland det viktigaste är att du har en översättning till grekiska om att du är glutenintolerant. Den kan du skriva ut från Celiakiförbundets hemsida, www.celiaki.se (under "ska du åka utomlands") eller maila till [email protected] och beställa ett.

Jag var i Chania för några år sedan och det var inga större problem med att äta ute.

Ta med dig bröd, kakor etc för det går inte att hitta annat än riskakor.

Bor du lägenhet så har du kanske frysfack men annars kan du kolla om du får lägga bröd i hotellets frys.

Om du är med i SCF kan du titta i Bulletinen 3/2000 där det finns recpet på stekpannebröd. Det håller i plastpåse upp till ett par veckor.

Lycka till.

Katarina

Skriven av Katarina
Skrevs april 2001


Tack för tipsen,Katarina.
Annelie.

Skriven av Annelie
Skrevs april 2001


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier