Gula tomater ok?

Hej, hej.

Vi ska nu även utesluta röda frukter och grönsaker samt citrus (förutom mjölk, ägg och nötter). Vet någon om gula tomater kan användas istället för röda?

Vi älskar medelhavsinspirerad mat och det kan ju bli lite svårt utan tomat...

/Betty

Skriven av Betty
Skrevs mars 2011


Jag kan ju bara svara för mig själv. Jag tål inte tomat, får utslag runt munnen och det kliar i munnen. Hade hört att gula tomater skulle vara mer skonsamma och att man skulle kunna tåla dom bättre. Gjorde ett försök men fick samma problem med dom. Däremot har jag provat även soltorkade tomater, och faktiskt, det funkar! Kan inte säga varför, är väll det att dom är utan kärnor och all tomatsaft samt torkade. Har samma problem med kiwi som med tomat. Har hört nånstanns att dom två är släkt med varandra!?

Skriven av Nina
Skrevs mars 2011


Det går bra med gula tomater när det handlar om överkänslighet för rött.
Är man överkänslig mot tomat så spelar det ju ingen roll vilken färg den har, då får man undvika alla tomater

Skriven av Louise
Skrevs mars 2011


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier