Gyllene regler?
Är det någon som vet om det finns någon enkel genväg när det gäller mängden glutenfri mjölmix i stället för vanligt vetemjöl? Det borde ju finnas eller...?
Agneta Trygg
Skriven av Agneta
Skrevs augusti 2003
Har nu tagit reda på att: 500 g glutenfri mjölmix = 7 dl vanligt mjöl.
Agneta
Skriven av Agneta
Skrevs oktober 2003
Så bra att du skrev in ett svar själv. Har letat men inte hittat hur mycket det ska vara.... vore ju kul att prova på nått "vanligt" recept på bröd eller nått sånt nån gång. Men har man lika mycket glutenfritt mjöl som det ska vara "vanligt" mjöl blir det ju torrare än det brukar vara.......
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs november 2003
Om man inte har en våg hur mycket är 500g i dl alt liter?
Skriven av Sofia
Skrevs januari 2004
500 g mjölmix är ca 8 dl. Lycka till! Hälsningar Agneta
Skriven av Agneta
Skrevs januari 2004
Jag är inte säker på att den uträkningen stämmer det blir ju mer mjölmix än mjöl det borde bli torrt =)
Skriven av linda
Skrevs januari 2004
Hej! Jag håller med om att det verkar mycket, men uppgiften har jag tagit ur Bakbok för intoleranta... utgiven av Celiakiförbundet. Uppriktigt sagt lyckas jag aldrig få mitt hembakade bröd anant än torrt så Du har säkert rätt. Hur mycket föreslår Du? Hälsningar Agneta
Skriven av Agneta
Skrevs januari 2004
Hej,jag kan inte de uträkningarna i huvudet men jag kan ta reda på dem. Men vad jag kommer ihåg så ska mjölmängden minskas och det ska tillsättas ägg. Men jag lovar att återkommer snart!! Linda
Skriven av linda
Skrevs januari 2004
För att undvika att brödet blir torrt kan man använda Fiberhusk. Jag brukar använda recept som redan är glutenfria, finns inget Fiberhusk i receptet lägger jag bara till ca 1 msk/limpa. Det är möjligt att man får minska lite på mängden mjölmix. Resultatet blir ett mjukt och relativt hållbart bröd som inte smular.
Skriven av Anita
Skrevs januari 2004
Jag är mycket tveksam till den "tumregeln". (Jag har sett att det är ett gammalt inlägg men ändå). Den kanske gäller för nåogn särskild mix men inte generellt. jag byter ofta ut i vanliga recept och tar alltid mycket mindre, upp till en tredjedel mindre i dl mätt. Dvs 2/3 så mycket mix som vetemjöl. Det märks jättetydligt i tex pannkakor att man måste ta mindre än det står (om man följer ett recept med vetemjöl i). Inte först men när det fått svälla ett tag.
Skriven av JPL
Skrevs februari 2009
Hej!
Roligt att Du svarade efter så många år! :-)
Jag håller med Dig för jag har aldrig lyckats med mina glutenfria bak så nu skall jag testa det här!
Hälsningar Agneta Trygg
Skriven av Agneta
Skrevs februari 2009
Agneta Trygg
Skriven av Agneta
Skrevs augusti 2003
Har nu tagit reda på att: 500 g glutenfri mjölmix = 7 dl vanligt mjöl.
Agneta
Skriven av Agneta
Skrevs oktober 2003
Så bra att du skrev in ett svar själv. Har letat men inte hittat hur mycket det ska vara.... vore ju kul att prova på nått "vanligt" recept på bröd eller nått sånt nån gång. Men har man lika mycket glutenfritt mjöl som det ska vara "vanligt" mjöl blir det ju torrare än det brukar vara.......
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs november 2003
Om man inte har en våg hur mycket är 500g i dl alt liter?
Skriven av Sofia
Skrevs januari 2004
500 g mjölmix är ca 8 dl. Lycka till! Hälsningar Agneta
Skriven av Agneta
Skrevs januari 2004
Jag är inte säker på att den uträkningen stämmer det blir ju mer mjölmix än mjöl det borde bli torrt =)
Skriven av linda
Skrevs januari 2004
Hej! Jag håller med om att det verkar mycket, men uppgiften har jag tagit ur Bakbok för intoleranta... utgiven av Celiakiförbundet. Uppriktigt sagt lyckas jag aldrig få mitt hembakade bröd anant än torrt så Du har säkert rätt. Hur mycket föreslår Du? Hälsningar Agneta
Skriven av Agneta
Skrevs januari 2004
Hej,jag kan inte de uträkningarna i huvudet men jag kan ta reda på dem. Men vad jag kommer ihåg så ska mjölmängden minskas och det ska tillsättas ägg. Men jag lovar att återkommer snart!! Linda
Skriven av linda
Skrevs januari 2004
För att undvika att brödet blir torrt kan man använda Fiberhusk. Jag brukar använda recept som redan är glutenfria, finns inget Fiberhusk i receptet lägger jag bara till ca 1 msk/limpa. Det är möjligt att man får minska lite på mängden mjölmix. Resultatet blir ett mjukt och relativt hållbart bröd som inte smular.
Skriven av Anita
Skrevs januari 2004
Jag är mycket tveksam till den "tumregeln". (Jag har sett att det är ett gammalt inlägg men ändå). Den kanske gäller för nåogn särskild mix men inte generellt. jag byter ofta ut i vanliga recept och tar alltid mycket mindre, upp till en tredjedel mindre i dl mätt. Dvs 2/3 så mycket mix som vetemjöl. Det märks jättetydligt i tex pannkakor att man måste ta mindre än det står (om man följer ett recept med vetemjöl i). Inte först men när det fått svälla ett tag.
Skriven av JPL
Skrevs februari 2009
Hej!
Roligt att Du svarade efter så många år! :-)
Jag håller med Dig för jag har aldrig lyckats med mina glutenfria bak så nu skall jag testa det här!
Hälsningar Agneta Trygg
Skriven av Agneta
Skrevs februari 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)