Hårda bullar

Jag har precis börjat baka glutenfritt och tycker det är vansinnigt svårt. Oftast jäser degen fint, men när jag har satt in bullarna/brödet i ugnen så avstannar bakningsprocessen. Brödet/bullarna blir sedan mkt hårda.
Vad ska jag göra?


Skriven av Malin
Skrevs mars 2009


Jag brukar använda mer jäst än vanligt. Sen tror jag att du kanske har för mycket "mjöl". Använder du fiberhusk? Det hjälper till en hel del med. Sen ska ju degen vara rätt kladdig när man håller på med den.
Man får mjöla bakbord, händer och kavel.
Lycka till!

Skriven av Nina
Skrevs mars 2009


Hej! Jag vill tipsa dig om boken "Baka glutenfritt matbröd, kakor och tårtor" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Där i finns bla. ett bra recept på kanelbullar. Lycka till!

Skriven av Gäst
Skrevs mars 2009


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier