Hårda bullar
Jag har precis börjat baka glutenfritt och tycker det är vansinnigt svårt. Oftast jäser degen fint, men när jag har satt in bullarna/brödet i ugnen så avstannar bakningsprocessen. Brödet/bullarna blir sedan mkt hårda.
Vad ska jag göra?
Skriven av Malin
Skrevs mars 2009
Jag brukar använda mer jäst än vanligt. Sen tror jag att du kanske har för mycket "mjöl". Använder du fiberhusk? Det hjälper till en hel del med. Sen ska ju degen vara rätt kladdig när man håller på med den.
Man får mjöla bakbord, händer och kavel.
Lycka till!
Skriven av Nina
Skrevs mars 2009
Hej! Jag vill tipsa dig om boken "Baka glutenfritt matbröd, kakor och tårtor" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Där i finns bla. ett bra recept på kanelbullar. Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2009
Vad ska jag göra?
Skriven av Malin
Skrevs mars 2009
Jag brukar använda mer jäst än vanligt. Sen tror jag att du kanske har för mycket "mjöl". Använder du fiberhusk? Det hjälper till en hel del med. Sen ska ju degen vara rätt kladdig när man håller på med den.
Man får mjöla bakbord, händer och kavel.
Lycka till!
Skriven av Nina
Skrevs mars 2009
Hej! Jag vill tipsa dig om boken "Baka glutenfritt matbröd, kakor och tårtor" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Där i finns bla. ett bra recept på kanelbullar. Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)