Har ni testat att äta gluten?
Bara för att kolla hur ni reagerar?
Jag har, vad jag vet, ïnte under de 3 år jag haft min diagnos fått i mig gluten - men tänk om jag har det? Folk verkar ju vara mer eller mindre känsliga. Hade varit bra att veta liksom...
Skriven av Maria
Skrevs november 2008
Hej,min dotter fick sin diagnos i april så vi är fortfarande ganska ny i "gamet" Däremot har vi varit jätte noga med allt vad gluten innebär, och hon har varit totalt fri från det sedan april. Har också funderat en del på hur hon skulle reagera om hon skulle få i sig gluten. Tyvär så vet vi nu. Vi besökte ett Scandic hotell i sthlm för två veckor sedan. Och där klantade sig resturang personalen gruvligt (grrr....är fortfarande arg!), så min dotter åt en halv smörgås "vanligt" bröd.
Som tur var blev hon inte jätte dålig (hade två timmars bil resa hem!), men fick ont i magen, typ magknip. Dessvärre vet jag ju att tarmluddet tar stryk på en gång och att det tar ca 6 månader innnan det är helt åretställt. Och dettta pga en utbildad (?!) resturang personal!
>>Marina<<
Skriven av Marina
Skrevs november 2008
Vet precis hur jag reagerar. Senast igår hade en på jobbet nallat ur mitt smörpaket. Han trodde inte jag skulle märka det. Men då det räcker med att man stoppat ner en smörkniv som varit på en "vanlig" smörgås och jag sen tar av samma smör, så märktes det nog allt. Blev så dålig att jag var tvungen fara hem.
Jag skulle nog aldrig med flit prova äta sånt som innehåller gluten. Blir för dålig för det. Har jag tur slipper jag bli nära bekant med toaletten.....
Skriven av Nina
Skrevs november 2008
Jag har, vad jag vet, ïnte under de 3 år jag haft min diagnos fått i mig gluten - men tänk om jag har det? Folk verkar ju vara mer eller mindre känsliga. Hade varit bra att veta liksom...
Skriven av Maria
Skrevs november 2008
Hej,min dotter fick sin diagnos i april så vi är fortfarande ganska ny i "gamet" Däremot har vi varit jätte noga med allt vad gluten innebär, och hon har varit totalt fri från det sedan april. Har också funderat en del på hur hon skulle reagera om hon skulle få i sig gluten. Tyvär så vet vi nu. Vi besökte ett Scandic hotell i sthlm för två veckor sedan. Och där klantade sig resturang personalen gruvligt (grrr....är fortfarande arg!), så min dotter åt en halv smörgås "vanligt" bröd.
Som tur var blev hon inte jätte dålig (hade två timmars bil resa hem!), men fick ont i magen, typ magknip. Dessvärre vet jag ju att tarmluddet tar stryk på en gång och att det tar ca 6 månader innnan det är helt åretställt. Och dettta pga en utbildad (?!) resturang personal!
>>Marina<<
Skriven av Marina
Skrevs november 2008
Vet precis hur jag reagerar. Senast igår hade en på jobbet nallat ur mitt smörpaket. Han trodde inte jag skulle märka det. Men då det räcker med att man stoppat ner en smörkniv som varit på en "vanlig" smörgås och jag sen tar av samma smör, så märktes det nog allt. Blev så dålig att jag var tvungen fara hem.
Jag skulle nog aldrig med flit prova äta sånt som innehåller gluten. Blir för dålig för det. Har jag tur slipper jag bli nära bekant med toaletten.....
Skriven av Nina
Skrevs november 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)