Hjälp! Hur baka med extremdiet?
Min lilla 11-åriga son utreds för alla möjliga saker på barngastro på KS. Finns misstanke om såväl födoämnesallergi (han har celiaki sedan länge) och IBD-sjukdomar. Nu har vi en initialt fyra-veckors period med extremdiet. Finns knappt något han får äta.
Finns någon som trollat med knäna och rent utav har några recept att dela med sig av? Allra särskilt på bröd.
Han får bara och endast äta följande: (utan tillsatser/E-nummer, kryddor eller annat) :'(
- Potatis (allt, även potatismjöl, om helt utan tillsatser),
- Ris (allt, även rismjöl, om helt utan tillsatser)
- Fiberhusk
- Kött: kalv, nöt, lamm, älg
- Majsolja, rapsolja
- Blomkål, squash, vitkål, kinakål, gurka
- Svarta vinbär, blåbär
- Salt, socker
- Jäst, bakpulver
- Mjölkersättning "Neocate"
Skriven av Li
Skrevs januari 2019
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)