Hjälp att laga Mjölkfri kost
Min dotter fick diagnosen celiaki för över två år sen. Mår fortfarande i dag inte bra trots glutenfri kost. Nu ska vi utesluta mjölkprotein ur hennes kost. Känns en aning skrämmande då jag inte kan ngt om det. Har köpt mjölk fritt margarin. Undrar vad vi kan ersätta den vanliga mjölken med. Kan de som har celikai dricka Icas havremjölk? Använder alltid sempers rena havre i min matlagning till henne. ALLA tips råd och ideer mottages tacksamt!
Hej.
Havremjölken borde gå bra att använda om hon inte är extremt känslig. Annars finns det ju sojamjölk och rismjölk. Det finns också en creme fraiche som är helt mjökfri, gjord på soja och smakar precis som vanlig och kan användas både varm och kall. Alpro sojayoghurt naturell är god att göra kalla såser av och det finns också smaksatta yoghurtar av både soja och havre som är goda. Om hon tål havremjölken kan jag rekomendera att baka på den för det jäser lite bättre när man bakar med glutenfritt mjöl och använder havremjölken till. Lycka till.
Skriven av Gäst
Skrevs september 2010
Tack för ditt svar! Vet nu att hon kan dricka havremjölken, både Oatlys och ICA´s.
Ska genast leta reda på de andra produkterna du berättat om.
>>Marina<<
Skriven av Marina
Skrevs september 2010
Hej
jag vill rekomendera Go green som har en "grädde" som jag tycker är den bästa på marknaden. Den smakar mest lik vanlig grädde, fast sötare och framför allt så tycker jag att den blir bättre om man lagar mat som skall frysas. Då Oatlys "grädde" -Imat smakar mycket mer havre och framför allt när den har tinat upp så blir det verkligen påtagligt enligt mig...
Skriven av Gäst
Skrevs september 2010
Marina
Skriven av Marina
Skrevs september 2010
Hej.
Havremjölken borde gå bra att använda om hon inte är extremt känslig. Annars finns det ju sojamjölk och rismjölk. Det finns också en creme fraiche som är helt mjökfri, gjord på soja och smakar precis som vanlig och kan användas både varm och kall. Alpro sojayoghurt naturell är god att göra kalla såser av och det finns också smaksatta yoghurtar av både soja och havre som är goda. Om hon tål havremjölken kan jag rekomendera att baka på den för det jäser lite bättre när man bakar med glutenfritt mjöl och använder havremjölken till. Lycka till.
Skriven av Gäst
Skrevs september 2010
Tack för ditt svar! Vet nu att hon kan dricka havremjölken, både Oatlys och ICA´s.
Ska genast leta reda på de andra produkterna du berättat om.
>>Marina<<
Skriven av Marina
Skrevs september 2010
Hej
jag vill rekomendera Go green som har en "grädde" som jag tycker är den bästa på marknaden. Den smakar mest lik vanlig grädde, fast sötare och framför allt så tycker jag att den blir bättre om man lagar mat som skall frysas. Då Oatlys "grädde" -Imat smakar mycket mer havre och framför allt när den har tinat upp så blir det verkligen påtagligt enligt mig...
Skriven av Gäst
Skrevs september 2010
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)