Hur blandar man mjöl???
Hej! Hur sjutton ska man blanda mjölsorter (potatismjöl, majsmjöl, "rent" havregryn, polenta, pofiber...)för att få en fungerande "mix" till matbröd???? Har inte hittat ett enda recept som inte utgår från färdigmix.
Min flicka tål varken mjölk, gluten, vete, ärtor&bönor, soja eller ris. (Så det finns ingen färdig mix att använda.)
Har nån lyckats komma fram till en bra blandning?????? Jag ger snart upp...
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2006
Här kommer ett recept på majsbröd, som jag hittat på internet:
Hej! Kanske kan nån dietist på allergimat hjälpa till med ett matbrödsrecept utan "färdigmix"??? Eller finns det nån på "forumet" som råkar vara Bagare och kan bidra med tips?? Vi är säkert många som skulle bli synnerligen tacksamma för det..... För det är inte lätt, det blir mest klet..å inte blir det gott heller...
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Hej! Jag har nu efter en del "surfande" hittat en sida med recept, där det även finns glutenfria recept. Och så även några matbrödsrecept som inte bygger på färdigmix. Fantastiskt! Adressen är www.dorisrecept.tk/
Så nu ska det äntligen bli mackor!!!!
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Rapsy grundmix för pannkaka kan du använda och blanda med bovetemjöl och majsmjöl. Det finns ett recept på allergimat, Bovetebröd med pannkaksmixen där du kan byta rismjölet mot majsmjöl. Lös måste degen vara för att det ska bli ett bra bröd, det får du leva med. Ett tips är att spritsa när du gör portionsbröd. När du gör limpor så är det bara att hälla smeten i formen. När 10 minuter är kvar på gräddningstiden så vänder du upp brödet ur formen och gräddar de sista 10 minutrarna. Ett annat tips är att ha i lite bakpulver också, det hjälper till under gräddningen.
Skriven av Louise
Skrevs maj 2006
Tack för tipset. Hade ingen aning om att det skulle vara så svårt hitta recept (att det skulle vara krångligt att få till det hade jag nog insett!!). Ska prova genast!
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Min flicka tål varken mjölk, gluten, vete, ärtor&bönor, soja eller ris. (Så det finns ingen färdig mix att använda.)
Har nån lyckats komma fram till en bra blandning?????? Jag ger snart upp...
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2006
Här kommer ett recept på majsbröd, som jag hittat på internet:
1 liter majsmjöl, 3tsk bakpulver, 3 msk socker, ½tsk salt, 2 ägg, 3 msk matolja, 5 dl mjölkersättning
Blanda de torra ingr. Vispa ägg, olja och mjölkersättning. Rör ihop alltsammans.
Grädda i långpanna 20-25 min, 200 grader.
Men jag undrar också hur man gör annat bröd..?
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2006
Hej! Kanske kan nån dietist på allergimat hjälpa till med ett matbrödsrecept utan "färdigmix"??? Eller finns det nån på "forumet" som råkar vara Bagare och kan bidra med tips?? Vi är säkert många som skulle bli synnerligen tacksamma för det..... För det är inte lätt, det blir mest klet..å inte blir det gott heller...
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Hej! Jag har nu efter en del "surfande" hittat en sida med recept, där det även finns glutenfria recept. Och så även några matbrödsrecept som inte bygger på färdigmix. Fantastiskt! Adressen är www.dorisrecept.tk/
Så nu ska det äntligen bli mackor!!!!
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Rapsy grundmix för pannkaka kan du använda och blanda med bovetemjöl och majsmjöl. Det finns ett recept på allergimat, Bovetebröd med pannkaksmixen där du kan byta rismjölet mot majsmjöl. Lös måste degen vara för att det ska bli ett bra bröd, det får du leva med. Ett tips är att spritsa när du gör portionsbröd. När du gör limpor så är det bara att hälla smeten i formen. När 10 minuter är kvar på gräddningstiden så vänder du upp brödet ur formen och gräddar de sista 10 minutrarna. Ett annat tips är att ha i lite bakpulver också, det hjälper till under gräddningen.
Skriven av Louise
Skrevs maj 2006
Tack för tipset. Hade ingen aning om att det skulle vara så svårt hitta recept (att det skulle vara krångligt att få till det hade jag nog insett!!). Ska prova genast!
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)