Hur ersätta yoghurt...

i detta bröd? Tips mottages tacksamt, jag bjuder på ett smarrigt recept i gengäld. ;-)

Äppelyoghurtbröd (1 limpa)

Ingredienser:
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor havssalt
4 dl naturell yoghurt
1 rivet äpple
3 msk honung

Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, äpplet och honungen, blanda ordentligt. Lägg ett bakplåtspapper i en form och häll ner smeten. Grädda brödet längst ner i ugnen, ca 1 timme och 20 min. (Kontrollera med sticka)


Skriven av Soldyrkaren
Skrevs oktober 2007


du kan ersätta det med Rapsy Frutty med eller utan socker

Skriven av Louise
Skrevs oktober 2007


Alpro Soya har en soja yogurt som jag brukar använda istället för fil och yogurt när jag bakar. Lite dyrare än "vanlig" yogurt men resultatet blir toppen (och är man allergisk så är man).

Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier