Hur noga?

Jämför nu med dotterns glutenintolerans - hur pass noga är det med mjölkprotein? Jag menar givetvis att laga mat utan mjölk osv är OK, men använda samma kärl (disk mellan), om man gör typ familjepizza, kan man bara utesluta osten på ett hörn eller det blir "smittat"? Ny och novis = HJÄLP!

Skriven av Kristina
Skrevs juli 2007


Det är skillnad när det handlar om mjölkproteinallergi, det beror på reaktionen. En del tål lite grand andra ingenting. Det är dock väldigt få som är så känsliga att man behöver ha egna kokkärl. Jag antar att du vet hur hon reagerar, låt detta bestämma var du ska sätta gränsen.

Skriven av Louise
Skrevs juli 2007


en varning är att inte använda gjutjärnspannor eftersom där fasnar smör i hålen, använd teflon och diska väl gärna en mjölkfri panna, om det är så att han är jätteallergisk, diska gärna kasturller i diskmaskin efter det har används tll mjölk.

Skriven av Anna
Skrevs september 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier