Hygien hemma?

Hej!
Min dotter fick diagnosen glutenintolerans för snart ett år sedan. Det går bra i det stora hela. Hon uppvisar inga särskilda symtom om hon får i sig gluten utan intoleransen upptäcktes vid en rutinkontroll eftersom hon har diabetes också. Jag funderar på det här med hygienen. Hur gör ni hemma med t.ex. diskbänk och disktrasa. Min man och jag äter vanligt bröd och ofta blir det ju smulor på bänken som man torkar bort med disktrasan. Är det tillräckligt eller hur gör ni? Skulle ni anse att bänken och trasan är "säker" för min dotter då?
/Jane


Skriven av Jane
Skrevs juli 2006


Hej där.
Det beror helt på hur känslig hon är men jag skulle rekomendera att vara väldigt noga med att torka av, eller helt enkelt ha en annan skärbräda till henne. vissa kan reagera kraftigt på bara en brödsmula och det är ju onödigt att chansa. Jag har egen brödrost, eget smörpaket, egen skärbräda och mycket annat. det är tryggt att kännas sig trygg åtminstone i sitt eget kök... Lycka till! Mvh Mia

Skriven av Maria
Skrevs juli 2006


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier