I stället för creme fraisch?
Innan jag tog bort vete och mjölkprodukter ur min kost hade jag alltid creme fraisch i maten. Jag gillar grytor och såser. Gillar inte torr mat. Men nu när jag inte får äta det längre så vet jag inte vad jag ska byta ut det mot i mina favoritrecept som jag gärna vill fortsätta göra. Jag har inte hittat något alternativ till creme fraisch. Däremot har jag hittat alternativ till grädde. Men det är ju inte alls samma konsistens på dom så blir det gott och blir det inte väldigt rinnande om man tar tex havregrädde eller sojagrädde i stället för creme fraisch? Jag ska ta bort mjölkprotein helt så inga laktosfria produkter behöver jag förslag på. Gärna så naturliga produkter som de går att få tag på.
Tack på förhand!
Skriven av Helen
Skrevs juni 2014
Hej Helen!
Jag har hittat tre recept, men jag har inte provat dem:
•½ dl soja gräddfil blandat med ½ dl soja mjukost
• ½ dl soja yoghurt blandat med ½ dl soja mjukost
• 2/3 dl sidentofu blandat med 1/3 dl soja yoghurt eller soja gräddfil
Kanske du kan prova dem och rapportera :)
MVH,
Catte
Skriven av Catte
Skrevs juni 2014
Catte: Tack så mycket! :) Visste inte ens att det fanns soyagräddfil. Inte soya mjukost heller. Kan man köpa de på tex vanliga Ica maxi? Dom här blandningarna ska alltså vara som att ha i creme fraisch i maten i stället för riktig creme fraisch? Jag ska handla i morrn på Ica maxi. Hoppas jag hittar något av de. :P Då ska jag testa och rapportera till dig. :)
Mvh Helen
Skriven av Helen
Skrevs juni 2014
Oatley har kommit med en iMAT FRAICHE som är en havrebaserad "creme fraiche". Den kan jag varmt rekommendera! Prövade att göra tsatsiki på den igår med ett fantastskt resultat. Däremot vet jag inte om den är kokbar. Har försökt hitta info om det, tyvärr utan resultat.
Skriven av Gäst
Skrevs juni 2014
Wow! Letar efetr den havrebaserade creme fraichen i stället. Låter som det billigaste alternativet.
Får se vad jag hittar helt enkelt sen återkommer jag såklart med svar om hur det funkade i mat osv.
Skriven av Helen
Skrevs juni 2014
Använder iMat Fraiche flitigt sedan den kom ut, supergod att göra kalla såser, chipsdippa osv på. Igår provade jag att lägga i den i kycklinggryta för att se om den var kokbar och det fungerade alldeles utmärkt och blev jättegott=)
Skriven av Gäst
Skrevs juni 2014
Den låter bra! Tack så mycket för info!
Skriven av Catte
Skrevs juni 2014
Rapsy Frutty utan socker är också ett alternativ. Den tål också att kokas.
Skriven av Louise
Skrevs juni 2014
Den optimala grunden för kalla såser:
Blanda 2 dl rapsolja, 2 tsk pressad citron samt 1 dl soyamjölk
Kör med mixerstaven till en majonäsliknande konsistens. Perfekt att göra tzatziki av, dillsås, sambal mm. Inga massa konstiga ingredienser som i de köpta varianterna.
Skriven av Pernilla
Skrevs juli 2014
Tack allihopa! Jag har provat IMats Fraiche nu i mat och den är superduper. Den funkar även som dip. ;)
Skriven av Helen
Skrevs juli 2014
Jag använder kokoscrem - Santa Maria i rosa pappförpackning. Slipper flera E-nummer och får en icke processad produkt. Den är också vispbar efter att ha stått i kylskåp ca 1 timme. Helt enkelt är det min "grädde" som är helt mjölkproteinfri.
Skriven av Irma
Skrevs juli 2014
Havreprodukerna är ju tyvärr inte helt vetefria så om du är veteproteinallergiker så rekommenderas inte användning av dem. Vill du bara försöka undvika så mycket vete som möjligt så funkar de säkert. De är inte heller glutenfria, liger över gränsnivån för glutenfritt.
Skriven av Gäst
Skrevs juli 2014
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)