I stället för kesella?
Hej, snart är det jul och jag brukar baka lussekatter. Mjök och smör/margarin är ju lätt att hitta i låglaktosvariant, men hur gör jag med kesellan? Är det någon som vet om det finns laktosfri eler låglaktos-kesella, eller vad man annars kan esätta det med?
Skriven av Gäst
Skrevs november 2006
Jag har varit ute på nätet och letat men inte lyckats hitta vare sig laktosfri eller låglaktos-kesella och inte heller vad man kan ersätta kesella med. Men här på Allergimat finns ett recept på mjölkfritt saffransbröd som du kanske kan prova. Lycka till med baket!
Skriven av Berit
Skrevs november 2006
Skulle det inte kunna funka med Rapsyfrutty-osötad? Jag brukar använda det istället för gräddfil/fil till mjuka kakor, dip mm.
Skriven av Marie
Skrevs november 2006
Jag har prövat att använda rapsy-frutty (osötad). Det blir jättebra! Men det går också bra att utesluta helt och byta socker mot vit baksirap (som också gör bullarna saftigare) och om man bakar gluten/vete-fritt även ha i fiberhusk (även det för att göra bullarna saftigare).
Skriven av Tanja
Skrevs november 2006
Jag har hört (ej provat själv!) att man kan byta ut kesellan mot ett ägg i bullar och bröd!
Skriven av Liselotte
Skrevs november 2006
Jag hade samma problem och testade med att byta ut kesellan mot äppelmos plus ett extra ägg, det blev jättebra. Mvh Mia
Skriven av Mia
Skrevs december 2006
Skriven av Gäst
Skrevs november 2006
Jag har varit ute på nätet och letat men inte lyckats hitta vare sig laktosfri eller låglaktos-kesella och inte heller vad man kan ersätta kesella med. Men här på Allergimat finns ett recept på mjölkfritt saffransbröd som du kanske kan prova. Lycka till med baket!
Skriven av Berit
Skrevs november 2006
Skulle det inte kunna funka med Rapsyfrutty-osötad? Jag brukar använda det istället för gräddfil/fil till mjuka kakor, dip mm.
Skriven av Marie
Skrevs november 2006
Jag har prövat att använda rapsy-frutty (osötad). Det blir jättebra! Men det går också bra att utesluta helt och byta socker mot vit baksirap (som också gör bullarna saftigare) och om man bakar gluten/vete-fritt även ha i fiberhusk (även det för att göra bullarna saftigare).
Skriven av Tanja
Skrevs november 2006
Jag har hört (ej provat själv!) att man kan byta ut kesellan mot ett ägg i bullar och bröd!
Skriven av Liselotte
Skrevs november 2006
Jag hade samma problem och testade med att byta ut kesellan mot äppelmos plus ett extra ägg, det blev jättebra. Mvh Mia
Skriven av Mia
Skrevs december 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)