Individuell smak förvirrar?

Jag är ju helt ny inom detta och inte van vid hur det smakar.

Tre exempel.

Arlas Låglaktos Mellanmjölk 1.5g fett. Jag gillar inte smaken alls. Andra tycker den är helt ok.

Finax Fruit Muesli naturligt glutenfri. Den finns det också köpare som gillar me najg tycker inte alls om den.

Fria bröd Solrosbröd fryst.
Kanske jag har mycket annorlunda smak. Den var ine min smak. Tänker inte köpa den igen.

Proviva Fruktdryck Skogsbär. Gillar den inte alls.

Men Proviva Fruktdryck Svartvinbär är mycket god, ok helt acceptabel iallafall.

Arlas Laktosfri 1.5 Mellanmjölk smakar som grädde så den är mycket god.

Kanske jag är annorlunda men min poäng är att man inte vet förrän man smakat själv. Man läser att nu har de gjort något som smakar gott me nnär man själv smakar så blir det tummen ner direkt.

Borde de ge en slags förbehåll. De flesta kommer att gilla vår produkt men om din smak brukar avvika från vad de flesta tycker om köper du den på egen risk.

Skriven av Gäst
Skrevs juli 2006


Jag tror det beror på hur länge man har varit allergisk/intolerant. När jag blev allergisk mot mjölkprotein tyckte jag att havremjölken var hur äcklig som helst, den smakade typ som flytande havregrynsgröt. Nu 6 år senare tycker jag att den smakar gott och nu är det den vanliga mjölken som smakar konstigt och är äcklig. Det handlar bara om att vänja sig och intala sig om att det smakar gott och till slut blir det så.

Skriven av Gäst
Skrevs juli 2006


I vår ICA affär är Solhavremjölken nästan alltid slutsåld så det kan ju stödja det du säger. Tillräckligt många tycker så pass mycket om den att de köper allt som finns.

Jag testa Oaly när den var slutsåld och det vägrar jag göra igen.

Jag är nog mer gnällig än vad du är. Fick havrefras av en granne i utbyte mot vetebröd men jag lämna tillbaks den. Det är inte min grej.

Men jag ska inte hindra er andra. Testa själv, du kanske tillhör de med förmågan att lära dig tycka om något med tiden. Jag brukar snarare få mer och mer aversion för varje gång jag äter något. Jag har alltid varit så. Kinkig med mat.

Skriven av Gäst
Skrevs juli 2006


Vad gäller smaken på havreprodukterna så är det väl självklart att det inte smakar exakt som "det gamla vanliga"... Här kommer ett litet tips: min dotter (3 år) hade JÄTTESVÅRT att helt plötsligt vänja sig vid alla de nya smakerna, men vi började med Oatleys chokladmjölk och den tyckte hon var helt OK, och efter ett tag började vi späda den med den rena havremjölken mer och mer och nu dricker hon den helt utan problem!!

Skriven av Liselotte
Skrevs juli 2006


...glömde en sak... akta dig för ICA´s Solhavre, den är inte garanterat glutenfri, min dotter känner av det och andra här på forumet har liknande upplevelser!!

Skriven av Liselotte
Skrevs juli 2006


Havremjölken är ju inte helt "ren"
från vete(eller andra sädesslag heller), så man får passa sig om man är känslig för det.
Vi måste använda rismjölken istället.

Skriven av Marie
Skrevs juli 2006


Hej!
Håller helt med Dig vad gäller smaken på både bröd och mjölk. Det enda acceptabla brödet anser jag är Sempers baguetter. Den enda drickbara mjölken är utan tvivel Valios laktosfria mellanmjölk. Båda produkterna alldeles för dyra men jag kan rekommendera dem.

Skriven av Agneta
Skrevs augusti 2006


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier