Innehållsförteckning Gluten
Hejsan!
Behöver verkligen få reda hur man läser av innehållsförteckningen ordentligt.
Ska man bara kolla efter Vete Korn och Råg? eller finns det en massa andra ämnen som också innehåller gluten? Snälla hjälp mig!
Tack på förhand!
Skriven av Jenny
Skrevs juni 2009
Hej Jenny,
Jag önskar verkligen att det vore så enkelt att det stod vete på det som innehåller gluten. Men det gör det inte. Ett tips är att du skaffar "Ingrediens lexikonet" som finns att beställa från svenska celikaiförbundet. Jag hade den alltid med mig i handväskan när jag skulle till affären efter att min dotter fick sin glutenintollerans diagnos. Jag tar fortfarande med den när jag blir osäker.
Lycka till
>>Marina<<
Skriven av Marina
Skrevs juni 2009
Jag håller med att man önskade att de bara skrev någon av sädelslagen eller helt enkelt gluten. Men tyvärr måste man lusläsa. Dessutom har jag varit med om att de ändrat ingredienser i livsmedel utan att skylta om det. Men då skickade jag reklamation och fick presentkort av dem. Rekommenderar också ingrediens-lexikonet har fungerat bra för mig! Tyvärr är det den hårda vägen. Men efter 27 års glutenintolerans scannar jag numera över och ser direkt om där är något jag inte tål.
Tack så väldigt mycket för era svar, har beställt Ingrediens lexiconet från celiaki föbundet, borde få den snart. Där står att man kan slå upp, upp till 1100 ord. Är det alla livsmedels ingredienser? Tack på förhand.
Skriven av Jenny
Skrevs juni 2009
Behöver verkligen få reda hur man läser av innehållsförteckningen ordentligt.
Ska man bara kolla efter Vete Korn och Råg? eller finns det en massa andra ämnen som också innehåller gluten? Snälla hjälp mig!
Tack på förhand!
Skriven av Jenny
Skrevs juni 2009
Hej Jenny,
Jag önskar verkligen att det vore så enkelt att det stod vete på det som innehåller gluten. Men det gör det inte. Ett tips är att du skaffar "Ingrediens lexikonet" som finns att beställa från svenska celikaiförbundet. Jag hade den alltid med mig i handväskan när jag skulle till affären efter att min dotter fick sin glutenintollerans diagnos. Jag tar fortfarande med den när jag blir osäker.
Lycka till
>>Marina<<
Skriven av Marina
Skrevs juni 2009
Jag håller med att man önskade att de bara skrev någon av sädelslagen eller helt enkelt gluten. Men tyvärr måste man lusläsa. Dessutom har jag varit med om att de ändrat ingredienser i livsmedel utan att skylta om det. Men då skickade jag reklamation och fick presentkort av dem. Rekommenderar också ingrediens-lexikonet har fungerat bra för mig! Tyvärr är det den hårda vägen. Men efter 27 års glutenintolerans scannar jag numera över och ser direkt om där är något jag inte tål.
//Martina
Skriven av Gäst
Skrevs juni 2009
Tack så väldigt mycket för era svar, har beställt Ingrediens lexiconet från celiaki föbundet, borde få den snart. Där står att man kan slå upp, upp till 1100 ord. Är det alla livsmedels ingredienser? Tack på förhand.
Skriven av Jenny
Skrevs juni 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)