Jäs-HJÄLP!!!!
TIPS EMOTTAGES TACKSAMT!!!!!
Skriven av Kristina
Skrevs november 2007
Jag bakar allt bröd jag äter på just Sempers gröna grova mix. Det blir rätt bra och förvånadsvärt lika varje gång. Så här gör jag fö ratt baka två limpor:
9dl vatten
salt (dubbla mängden mot vad som står i sempers recept)
1 dl krossade linfrön
1pkt färsk jäst
olja (så mycket man vill, jag har väsentligt under semper receptet)
2 pkt mix
Allt förutom mixen går ner i en kastrul och värms till 37 grader.
Häll degvätskan i Assistent bunken starta och tillsätt mjölmixen. Kan behövas lite mer vatten om det ser torrt ut.
Låt Assistenten bearbeta degen i 10 minuter.
Smörjer teflon brödformararna.
Jäs till den storlek man vill ha.
Sätt in formarna i en 250grader varm ugn och vrid ner till 225. Sätt i en termometer och gradda tills bröden är 98 grader.
Skriven av Henrik
Skrevs november 2007
Ett litet tips när det gäller alla degar är att tillsätta lite bakpulver för att hjälpa till och få fart på processen och sen låta degen kalljäsa över natt. Götr den på kall vätska och låt stå in plastad över natt i kylen och bka av på morgonen.
Just Sempers mixar har jag tyckt blivit bäst om man jäst upp i bunke och sedan knådat/vispat om och hällt i formen innan de får jäsa igen. Jag har använt en halv påse torr jäst i kall vätska och då har vi ändå inte det bästa av kök för det är lite svalt.
Lycka till Cicci
Skriven av Robyn
Skrevs november 2007
Hej! Jag bakar också allt vårt bröd, bullar, pajer m m på Sempers naturligt fria mixer. Bröd blir oftast bäst om man använder ½ grov ½ fin mix. Jag använder alltid fiberhusk i degspadet och tar mkt mindre mängd mjöl än vad det står. De naturligt fria mixerna suger mycket mer vätska än övriga, så jag har ca 7½-8 dl mix till ½ liter vatten. Bullar gör jag så kladdiga som möjligt, baka ut dem med potatismjöl på bakbordet, så går det i alla fall lite lättare. lycka till!
Skriven av Tanja
Skrevs november 2007
Hej!
Jag älskar att baka och har bakat massor i mina dar. När jag fick veta att jag var gluten, och skulle börja baka på glutenfria mjölmixer gick de flesta degarna och bullarna åt skogen. Men nu har jag hittat precis det glutenfria degar behöver för att jäsa ordentligt!
Dr.Oerker jäs blandning quick!
(finns vid torrjästen)
Bullarna och bröden behöver bara jäsa i 15 min och sen sköter ugenen resten. Bullarna kommer ut stora, ltftiga, saftiga och jätte smaskiga!
Jag har fått massor av beröm för dem av alla som har smakat. Till och med icke allerigker mumsar med stor aptit!
Det är verkligen värt att prova!
Kom ihåg att inte ha för mycket mjöl i degen bara, den ska, som alltid när man bakar glutenfritt, vara lös och kladdig.
Lycka till!
Mvh Anna
Skriven av Anna
Skrevs december 2007
den ha rjag med använt. jäääte smidit. och funkar utmärkt!!
Skriven av Lillemor
Skrevs februari 2008
Hejsan.
Hm...
Jag bakar nästan uteslutande på Lailas mjölmixer som finns både baserat på vetestärkelse samt majsstärkelse och i den mixen finns den physylliumskal som gör att man kan använda mixen som vilket vanligt mjöl som helst. det kladdar inte, det jäser fint och är värt att prova http://www.specialkost.se/
Skriven av Annika
Skrevs oktober 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)