Jag är fri från glutenintolerans!
Vänligen,
Niklas, [email protected]
Skriven av Niklas
Skrevs november 2006
Ursäkta mig, men "förfärlig sits" och "åtlöje" - var det verkligen så förfärligt att äta glutenfri kost och att du blev förlöjligad för att du skulle ha glutenfri mat tycker jag låter konstigt... Men, men, man upplever saker olika! Nu lever jag i och för sig med celiaki i familjen idag när det är vanligare och mere känt med celiaki och utbudet av varor är bättre och kvaliteten på produkter är bättre än tidigare!
Hursomhelst, har du gjort någon ny biopsi eller liknande för att kolla tarmen nu när du ätit mat med gluten en längre tid? Det kan ju vara så att du inte har några märkbara reaktioner på gluten men att det ändå finns en skada på tarmen - det borde i så fall resultera i brist på vissa vitaminer m.m. Jag tycker att 70 kg till 173 cm för en man låter ganska lite, men även där är vi ju olika! Men om du mår bra så skulle det ju inte vara omöjligt att du fått en felaktig diagnos, de kanske har misstagit gluten för veteallergi, en allergi som kan "växa bort" till skillnad från Celiaki?
Skriven av Pernilla
Skrevs november 2006
Jag håller med lite här, du kanske borde göra en biopsi för att se att du verkligen klarar att äta gluten. Jag märker ingenting utanpå när jag fått i mig gluten men inuti min kropp blir det kaos och total förstöring så fort jag får i mig gluten, vilket bara kan visas genom biopsi. Jag rekomenderar att kolla upp detta noga innan du förklarar dig själv "frisk" Mvh Mia
Skriven av Maria
Skrevs november 2006
Då har du nog inte äkta celiaki. Får jag i mig minsta lilla brödsmula kaskad kräks jag å kan inte äta på 1 vecka.
Skriven av Alexander
Skrevs april 2023
Hej! Är det celiaki kan du aldrig friskförklaras, däremot kan vi symtomfri förklaras. Läser du på o förstår kroppens funktioner kan du oxå lära dig varför du inte bör börja äta gluten igen även om du verkar symptomfri, det är en s.k maskering som sker, orsaken är kvar o kan slå ut på ett värre sätt längre fram. Biopsi är en väg, men kunskapsinhämtning är överlägset bättre. Låna boken: Gluten & Mjölk källan till moderna sjukdomar av Mikael Håkansson. Den boken har klarat mig från mycket okunskaps elände gällande all mat intolerans men även varför vi får pollen och djurallergi m.m. Rekommenderar den starkt. Han har även den oumbärliga Handboken för ett gluten och mejerifritt liv att ta med när du handlar din mat. Tips om du lider av pollen eller svår djurallergi. Köp Daosin är ett naturligt antihistamin inte samma som apotekens. Ta en kur (30 tabletter) varje år före pollen säsongen i mars börjar så slipper du helt besvär. Vi tar detta varje år o bara vissa år om det är extrema halter får vi komplettera nån dag med ögondroppar eller nazalese näspuff men annars helt symtomfria. Lycka till!
Skriven av Diana
Skrevs juni 2023
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)