Julgodis???
jag har idetorka vad gäller julgodis, någon som har nått bra tips på lite gott och vackert glutenfritt julgodis ??
Jättetack för svar
Skriven av Anna
Skrevs december 2000
Här är några recept från senaste Bulletinen, Celiakiförbundets tidning:
Rischoklad
45 g margarin
2 msk kakao
1 dl socker
1 dl vårgårdaris
0,6 dl sirap
Koka sirap, kakao, margarin och socker i tre minuter. Blanda i riset och klicka ut smeten på ett papper. Antingen i små portioner från början, eller också häller man ut hela smeten på papperet. Skär då skåror när smeten nästan stelnat så blir det lättare att bryta bitar sedan. Låt stelna.
Chokladkrisp
50 g margarin
2 msk ljus sirap
1 msk kakao
1 dl florsocker
75 g cornflakes
Blanda margarin, sirap, kakao och florsocker i en kastrull. Värm tills massan blir till sås.
Tag kastrullen från plattan, tillsätt cornflakes och rör om. Skeda upp smeten i knäckformar, ställ formarna i kylskåp eller frys och låt stå kallt i minst 15 minuter.
Kanderade äpplen
syrliga röda äpplen
1,5 dl vatten
3 dl socker
0,5 tsk ättikssprit
några droppar röd karamellfärg
cocos, flagad mandel ellr pärlsocker
klubbpinnar
Rör samman ingredienserna till lagen. Koka upp och koka sakta under omrörning. Prova då och då med att hälla en droppe i kallt vatten. När droppen stelnar och blir så hård att den kan brytas är den klar. Det är viktigt att lagen inte kokar för länge, den mister då sin glans.
Stick en träpinne genom varje äpple, men inte så att pinnen går helt igenom äpplet. Doppa äpplena i sockerlagen och rulla dem om du vill i cocos, flagad mandel eller pärlsocker, allt efter smak. Häng upp äpplena eller ställ dem på smörpapper tills kanderingen stelnat.
Skriven av Louise
Skrevs december 2000
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)