Julgodis till mjölkproteinallergiker..
Undrar om tips på julgodis man kan göra som är helt fritt från mjölk?
Tack!
Skriven av Madelene
Skrevs december 2007
Du kan göra vanligt julgodis. Byt ut grädde till Oatly iMat, använd mjölkfritt margarin etc. Kung Markatta tillverkar en ekologisk, mjölkfri choklad som man kan använda till tryfflar och som doppning. Lycka till. /Karin
Skriven av Gäst
Skrevs december 2007
Jag gör så att jag byter ut alla grädde mot mjölkfritt margarin i samma mängd, då det är lite si och så med toleransen av havre i familjen. Är man känslig för nötter dessutom är det svårt att finna blockchoklad, men då kan man ta cocosfett, mjölkfritt margarin och kakao i motsvarande mängd som det skulle ha varit blockchoklad, vill man få det fastare tillsätter man florsocker efter kokning.
Testa med go greens vispgrädde. Dn är lite fetare så den fungerar bättre än oatly i mat.
Skriven av Elin
Skrevs december 2007
Har precis gjort ischoklad - kung Markattas Ekologiska med mint och med apelsinsmak plus cocosfett. Knäck: 1dl iMat Oatley, 1 dl socker, 1 dl sirap.
Skriven av Gäst
Skrevs december 2007
näck har precis gjort. Oj så fina/goda dom blev.2 dl sirap 2 dl socker 2 dl imat outly 1 dl mandel hackad. Koka allt utom mandel sakta ca 1 timme lägg i mandeln och upp i förmar Gud så gott det blev OBS! rulla till en kula i kallt vatten först så du ser att det stelnar Lycka till!! Karin
Skriven av Gäst
Skrevs december 2007
Hej. Snart är det dags igen för julgodis.
Vi gör en jättegod knäck helt utan mjölk och grädde.
4 msk smör, 5 msk socker, 1 kkp sirap kokas samman tills det nästan klarar kulprovet. Tillsätt då 0,5 hg skållad, mald mandel och koka färdigt. Det brukar gå många satser på en jul så det är tur att den går mycket fortare att koka än vanlig gräddknäck.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2009
Mandelmassatoppar med en skållad mandel på toppen och doppad i smält mjölkfri choklad.
Skriven av Gäst
Skrevs november 2009
Hemmagjorda rispuffar av mjölkfri blockchoklad tex Anton Berg och puffat ris och ev lite finhackad mandel.
Skriven av Gäst
Skrevs november 2009
Tack!
Skriven av Madelene
Skrevs december 2007
Du kan göra vanligt julgodis. Byt ut grädde till Oatly iMat, använd mjölkfritt margarin etc. Kung Markatta tillverkar en ekologisk, mjölkfri choklad som man kan använda till tryfflar och som doppning. Lycka till. /Karin
Skriven av Gäst
Skrevs december 2007
Jag gör så att jag byter ut alla grädde mot mjölkfritt margarin i samma mängd, då det är lite si och så med toleransen av havre i familjen. Är man känslig för nötter dessutom är det svårt att finna blockchoklad, men då kan man ta cocosfett, mjölkfritt margarin och kakao i motsvarande mängd som det skulle ha varit blockchoklad, vill man få det fastare tillsätter man florsocker efter kokning.
Lycka till
Cicci
Skriven av Robyn
Skrevs december 2007
Testa med go greens vispgrädde. Dn är lite fetare så den fungerar bättre än oatly i mat.
Skriven av Elin
Skrevs december 2007
Har precis gjort ischoklad - kung Markattas Ekologiska med mint och med apelsinsmak plus cocosfett. Knäck: 1dl iMat Oatley, 1 dl socker, 1 dl sirap.
Skriven av Gäst
Skrevs december 2007
näck har precis gjort. Oj så fina/goda dom blev.2 dl sirap 2 dl socker 2 dl imat outly 1 dl mandel hackad. Koka allt utom mandel sakta ca 1 timme lägg i mandeln och upp i förmar Gud så gott det blev OBS! rulla till en kula i kallt vatten först så du ser att det stelnar Lycka till!! Karin
Skriven av Gäst
Skrevs december 2007
Hej. Snart är det dags igen för julgodis.
Vi gör en jättegod knäck helt utan mjölk och grädde.
4 msk smör, 5 msk socker, 1 kkp sirap kokas samman tills det nästan klarar kulprovet. Tillsätt då 0,5 hg skållad, mald mandel och koka färdigt. Det brukar gå många satser på en jul så det är tur att den går mycket fortare att koka än vanlig gräddknäck.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2009
Mandelmassatoppar med en skållad mandel på toppen och doppad i smält mjölkfri choklad.
Skriven av Gäst
Skrevs november 2009
Hemmagjorda rispuffar av mjölkfri blockchoklad tex Anton Berg och puffat ris och ev lite finhackad mandel.
Skriven av Gäst
Skrevs november 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)