Köpt pizza utan laktos?
Jag läste på några frysta pizzor i matbutiken att de innehöll mjölkpulver. Det kanske används av pizzerior också(?).
Det vore trevligt att kunna äta pizza ute någon gång. :)
Skriven av Linna
Skrevs mars 2005
Moilas pizza står det att den är laktosfri på. Finns som frusen pizza i matbutikera och är nog den godaste pizza som finns.
/Nina
Skriven av Nina
Skrevs mars 2005
Hej Linna!
Jag brukar beställa pizza utan ost på pizzeriorna. Smakar helt okej. Helst om man väljen nån med mycket fyllning, typ Quattro Stagioni.
/Åsa :o)
Skriven av Åsa
Skrevs mars 2005
Hej.... Min dotter tål inte mjölkproteinet och vi har med upptäckt att hon inte klarat av vissa pizzor... (från pizzerior). Har inte haft en tanke på att det skulle finnas mjölk i degearna, MEN... det kan det visst.. Hur och varför vet jag inte, men så är det.. Så kolla upp vilket recept de har på den botten de bakar på, så kan du nog klara pizza med i fortsättningen..
Lycka till!
/Malin
Skriven av Malin
Skrevs mars 2005
Her i Norge pleier jeg å ta med egen vellagret ost på pizzarestaurant og be dem bruke den på pizzaen jeg bestiller. Det gjør de alltid, og jeg får god pizza MED ost, og uten laktose :)
Skriven av Alyssa
Skrevs april 2005
dom har även ägg i pizzorna från vissa pizzerior. bara ca 3 ägg i jätte deg men det räcker ju
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2005
Jag visste inte att olagrad ost kunde ge såna besvär. Trodde att det var fritt fram beställa pizza. Kanske borde tänka på det då..
Skriven av Sandra
Skrevs augusti 2005
Det jag har fått höra är att dessto längre tid en ost är lagrad, dessto mindre laktos finns det kvar. dvs mjukost innehåller mest laktos.! etc. (men det finns lika mycket mjölkprotein hela tiden)
Det är ju svårt att veta hur stor mängd laktos man tål. Är man väldigt känslig måste man givetvis undvika ost i alla former. Jag kan beställa pizza utan ost.
mvh
Skriven av Emma
Skrevs augusti 2005
jag läste ett bra tips i ett nummer av Bulletin.! man kan göra "ost" utav oatly iMAt och ägg.
Först kokar man ner oatly imat så att den tjocknar lite. Ta av kastullen från värmen och vispa ner ett-två ägg beroende på hur stor mängd man gör. Sedan fördela det över pizzan/gratängen och grädda i ugnen som vanligt tills ytan fått färg.!
mvh
Skriven av Emma
Skrevs augusti 2005
Som laktosintolerant är det inte alla som tål hårdost även om de flesta gör det, något att tänka på om man behöver helt laktosfri kost.
Vare sig min son eller syster tål hårdost mer än enstaka skivor ibland. Men jag äter glatt min ost, jag behöver bara undvika att dricka mjölk eller äta mat lagad på stora mjölkmängder.
Men bortsett från osten på pizzan har jag fått veta till min stora förvåning att vissa pizzerior gör degen på mjölk. Jag trodde innan att all pizzadeg gjordes på vatten olja jäst och mjöl
Skriven av Linda
Skrevs november 2005
Det är onekligen olika vad de har i pizza, finns stora variationer, vilket medför att de kan innehålla både mjölk och grädde. Alltid bäst att kolla upp innan.
Själv brukar jag använda mig av sojabaserad yoghurt eller grädde och blanda i någon smarrig kryddmix, tex sweetchili från OLW eller estrelle och ha som sås istället för ost. Har även använt Kebabkrydda från Santa Maria. Använder man sojagrädde så är den ekologiska bättre eftersom den av någon anledning tjocknar mer än den vanliga.
Skriven av Mattias
Skrevs december 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)