Kött

Hej!
Är sojaallergiker och reagerade idag på lammfärs från Ica (magen urspel, rödflammigt ansikte m.m) Sedan såg jag morgonens SVD där det stod på brännpunkt om hur de blandar in tillsatser i köttet bla SOJA! Utan att märka ut!! Vad ska man göra? Det är jobbigt nog att läsa ingrediensförteckningar hela dagarna, men om de inte ens märker ut det... Hopplöst hur bra man än sköter sig.
Finns det ingen som lobbar för att kött också måste deklareras?

Någon mer som reagerat på färs?


Skriven av Mini
Skrevs april 2005


Hej

Själv har jag inte allergisk mot soja, men en kompis är det, och efter jag läst en artikel i aftonbladet om hur de blandar i bla soja i köttet, nu vågar jag inte bjuda henne på kött. Man vill ju inte göra någon sjuk.

Det borde vara lag på att märka ut ALLA ämnet som produkten innehåller...

Skriven av Johanna
Skrevs maj 2005


Oj oj! Kan det vara därför jag reagerade så igår när jag åt blandfärs???????? ANnars vet jag inte vad det kan vara.

Skriven av Sofia
Skrevs oktober 2008


Knorr gömde mjölkprodukter i deras pastabuljong förut så jag blev rejält dålig men hittade ju inget jag hade hemma som det var mjölk i förrän den nya lagen att de måste skriva upp allergener kom och jag såg mjölkprotein i ingrediensförteckningen. Frågade dem varför de hade bytt recept och då sa dem att det alltid varit mjölk i. När jag sa att jag hade blivit sjuk av buljongen eftersom jag är rejält mjölkallergisk fick jag i princip en axelryckning till svar. Ingen ursäkt-ingenting. Det är skrämmande.

Skriven av Helle
Skrevs oktober 2008


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier