Kalkbrist-Benskörhet
Hej,
Om ni är mjölkallergiker är det viktigt att tillföra kalktillskott även för barnallergiker.
Jag blev själv mjölkallergiker vid 25 års ålder, min läkare tyckte inte att jag behövde kalktillskott.
Nu har jag vid 61 års-ålder samma bentäthet som en normal 95-åring.
Be att er läkare kontrollerar er eller era barns bentäthet och se till att ni får kalktillskott med d-vitamin.
Brit-Marie
Skriven av Britt-Marie
Skrevs februari 2005
Normalt behöver man inte kacium tillskott som vuxen därför att om man äter enligt normerna som livsmedelsverket anger så får man i sig kalcium genom kosten utan att äta mejeri produkter.
För att kalciumet ska absorberas behövs D-vitamin. Olika mjölkprodukter är de bästa kalciumkällorna, men kalcium fås också från gröna bladgrönsaker och småfisk som äts med ben. Kalciumbehovet är störst hos växande barn samt gravida och ammande kvinnor och kvinnor i postmenopausen.
Skriven av Tomas
Skrevs januari 2007
Tack Tomas för ditt inlägg!
Den doktor jag hade när jag fick veta att jag inte tålde mjölkprodukter trodde också att man fick tillräckligt med kalk om man åt en varierad kost med mycket grönsaker.
Problemet var att jag under flera år då redan varit dålig med inflammationer i tarmen och många häftiga diareér, jag gick ner i vikt från 60 till 43 kg på ett år.
Nu vet man att ständiga diaréer kalkar ur skelettet så jag hade förmodligen behövt kalktillskott.
Det låter ju som om du är glutenintolerant/celiaki med din beskrivningen av vikttapp samt diarée. Dessutom kan man ju inte ta upp näringen då så det stämmer ju också in på urkalkningen av skelettet. Kroppen hade brist och var tvungen att ta från förrådet, dvs skelettet...
Jag tycker du ska testa dig för celiaki.
Skriven av Gäst
Skrevs februari 2013
Om ni är mjölkallergiker är det viktigt att tillföra kalktillskott även för barnallergiker.
Jag blev själv mjölkallergiker vid 25 års ålder, min läkare tyckte inte att jag behövde kalktillskott.
Nu har jag vid 61 års-ålder samma bentäthet som en normal 95-åring.
Be att er läkare kontrollerar er eller era barns bentäthet och se till att ni får kalktillskott med d-vitamin.
Brit-Marie
Skriven av Britt-Marie
Skrevs februari 2005
Normalt behöver man inte kacium tillskott som vuxen därför att om man äter enligt normerna som livsmedelsverket anger så får man i sig kalcium genom kosten utan att äta mejeri produkter.
För att kalciumet ska absorberas behövs D-vitamin. Olika mjölkprodukter är de bästa kalciumkällorna, men kalcium fås också från gröna bladgrönsaker och småfisk som äts med ben. Kalciumbehovet är störst hos växande barn samt gravida och ammande kvinnor och kvinnor i postmenopausen.
Skriven av Tomas
Skrevs januari 2007
Tack Tomas för ditt inlägg!
Den doktor jag hade när jag fick veta att jag inte tålde mjölkprodukter trodde också att man fick tillräckligt med kalk om man åt en varierad kost med mycket grönsaker.
Problemet var att jag under flera år då redan varit dålig med inflammationer i tarmen och många häftiga diareér, jag gick ner i vikt från 60 till 43 kg på ett år.
Nu vet man att ständiga diaréer kalkar ur skelettet så jag hade förmodligen behövt kalktillskott.
Det kan ju vara svårt att få barn att äta en varierad kost och har barnen mycket diaréer så trorjag att man skall tala med doktorn om ev. kalktillskott.
Britt-Marie
Skriven av Britt-Marie
Skrevs januari 2007
Det låter ju som om du är glutenintolerant/celiaki med din beskrivningen av vikttapp samt diarée. Dessutom kan man ju inte ta upp näringen då så det stämmer ju också in på urkalkningen av skelettet. Kroppen hade brist och var tvungen att ta från förrådet, dvs skelettet...
Jag tycker du ska testa dig för celiaki.
Skriven av Gäst
Skrevs februari 2013
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)