Kanelbullar med stort K
Ingredienser:
1 påse Dr. Oetkers jäsblandning
14-15 dl vetemjöl (840-900 gram) (jag väger alltid mjölet!)
1 dl socker / ljus sirap
5 1/2 dl mjölk
100 gram mjukt smör
1krm salt
1tsk stött kardemumma
Fyllning:
100 gram smör
1 dl socker
2-3 msk kanel
1 paket hasselnötsmassa
Så här gör du:
Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Blanda jäsblandningen med mjöl, socker, salt och kardemumma. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Arbeta degen väl. Dela den i två delar och kavla ut till cirka 40X20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen på längden. Skär degrullen i tjocka skivor och låt bullarna jäsa i 15 minuter på plåt (i formar om så önskas). Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i 8 till 10 minuter.
Ät och njut!!!
Peter i Rolsberga
Skriven av Johan
Skrevs oktober 2010
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)