Kanelbullar med stort K

Fick ett tips om Dr. Oetkers jäsblandning där man bara behöver låta degen jäsa en gång och då bara 15 minuter vilket gör att man inte behöver arbeta degen så mycket. Jag får säga att det verkligen blev goda kanelbullar av det. Jag använde receptet på baksidan av jäspaketet men eftersom fyllningar ofta är i minsta laget plus att glutenfria bullar gärna blir torra så kompletterade jag med en paket hasselnötsmassa (220 gram). Om man inte vill använda hasselnötsmassa så kan man bara dubbla fyllningen på receptet. Med samma jäsblandning kan man också baka matbröd så det ska jag prova så småningom.....


Ingredienser:
1 påse Dr. Oetkers jäsblandning
14-15 dl vetemjöl (840-900 gram) (jag väger alltid mjölet!)
1 dl socker / ljus sirap
5 1/2 dl mjölk
100 gram mjukt smör
1krm salt
1tsk stött kardemumma


Fyllning:

100 gram smör
1 dl socker
2-3 msk kanel
1 paket hasselnötsmassa

Så här gör du:
Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Blanda jäsblandningen med mjöl, socker, salt och kardemumma. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Arbeta degen väl. Dela den i två delar och kavla ut till cirka 40X20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen på längden. Skär degrullen i tjocka skivor och låt bullarna jäsa i 15 minuter på plåt (i formar om så önskas). Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i 8 till 10 minuter.

Ät och njut!!!


Peter i Rolsberga


Skriven av Johan
Skrevs oktober 2010


Inga svar har skrivits ännu.

Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier