Kina och Indisk mat och gluten

Någon som vet hur det är med Kina och Indisk mat på lunchresturang och gluten?

//Jimmy


Skriven av Jimmy
Skrevs december 2009


Hejsan,
tänk på att sojasås som används i nästan all kinesisk mat innehåller mindre mängder gluten då det är tillverkat av vetemjöl.

MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu

Skriven av N
Skrevs december 2009


Innehåller verkligen soya gluten? Livsmedelsverket harju analyserat soyasåser och kommit fram till att gluten försvinner vid fermenteringen. Jag äter soya men är iofs utan symptom så jag märker ju inte om jag får i mig gluten (på gott och ont..) ;)



Skriven av Linnéa
Skrevs december 2009


Hejsan,
sojasåserna innehåller olika mängd spår av gluten men ifall det inte står specifikt att de är glutenfria innehåller de spår.
Sedan beror det på hur känslig man är ifall man märker av det.

MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu

Skriven av N
Skrevs december 2009


Jag brukar inte ha problem emd att äta indiskt. Håller man sig borta från Naanbröden så funkar det mesta. Men fråga.

Skriven av Julia
Skrevs januari 2010


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier