Kina och Indisk mat och gluten
//Jimmy
Skriven av Jimmy
Skrevs december 2009
Hejsan,
tänk på att sojasås som används i nästan all kinesisk mat innehåller mindre mängder gluten då det är tillverkat av vetemjöl.
MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu
Skriven av N
Skrevs december 2009
Innehåller verkligen soya gluten? Livsmedelsverket harju analyserat soyasåser och kommit fram till att gluten försvinner vid fermenteringen. Jag äter soya men är iofs utan symptom så jag märker ju inte om jag får i mig gluten (på gott och ont..) ;)
Skriven av Linnéa
Skrevs december 2009
Hejsan,
sojasåserna innehåller olika mängd spår av gluten men ifall det inte står specifikt att de är glutenfria innehåller de spår.
Sedan beror det på hur känslig man är ifall man märker av det.
MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu
Skriven av N
Skrevs december 2009
Jag brukar inte ha problem emd att äta indiskt. Håller man sig borta från Naanbröden så funkar det mesta. Men fråga.
Skriven av Julia
Skrevs januari 2010
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)