Klurig gästfrihet

Jag har flera goda vänner med olika allergier - och jag vill förstås vara gästfri och ge var och en vad de tål (!) men det blir klurigt...

Min väninna K är mjölk- och äggallergiker, och min väninna L är glutenintolerant.

Det är ok om jag har tid att förbereda för då kan jag planera och handla därefter. Men om besöken sker med lite kortare varsel skulle jag vilja fixa något snabbt.

Det jag främst söker är kombinationer av mjöl till

- mjuk kaka
- matbröd (i bakmaskin och gärna grövre)

Ägg- och mjölkersättningar är inga problem, men jag har inte alltid glutenfria mixer hemma.

Däremot har jag rismjöl, majsmjöl, maizena, potatismjöl, pofiber, ibland bovetemjöl, polenta m m.

Skulle vara mycket tacksam för recept eller länkar till recept.

Ledsen om jag är fel ute - det kanske är en omöjlig idé?

Hälsningar
Lisbeth
aka
Lissu



Skriven av Lisbeth
Skrevs juni 2009


Hej!
Då jag sedan jag var liten har bakat mjölk och äggfritt och sedan 1 år tillbaka måste äta det som är naturligt glutenfritt så kan jag lova dig att det går att baka saker.

Har mest recept med Lailas Glutenfria gula mix då den gör att man lätt kan baka sina vanliga recept fast glutenfria.

Kommer hem till min receptsamling efter helgen så då ska jag ge dig några recept.

Ha en trevlig helg!

Skriven av Linnea
Skrevs juni 2009


Tack för svar! Det låter lovande...

Jag väntar med spänning på recept...

/Lisbeth

Skriven av Lisbeth
Skrevs juni 2009


Skulle vilja aktualisera min fråga igen - efterlyser fortfarande recept...

/Lisbeth

Skriven av Lisbeth
Skrevs mars 2010


Skulle vilja aktualisera min fråga igen - efterlyser fortfarande recept...

/Lisbeth

Skriven av Lisbeth
Skrevs mars 2010


Hej.
En mjuk kaka som jag brukar baka för multiallergiker:
8 dl mjöl (jag brukar använda den blå glutenfria mixen som intwe heller innehåller något mjölkprotein), 200 g mjölkfritt margarin, 4 dl havre/sojamjölk (eller vatten i värsta fall), 1,5 dl socker, 1,5 tsk bakpulver. Blandas till en grynig smet som hälls i en smord, ströad form och grädda först 10 minuter. Ta sedan ut och strö över pärlsocker och ev mandelspån. Grädda ytterligare ca 30 min i 200 grader. Vill man kan man smaksätta den med tex saffran till jul eller kardemumma till sommaren.


Skriven av Gäst
Skrevs april 2010


Halloj!
Jag har hur mycket recept som helst som bara ligger. Har börjat skriva ner dom i en liten blogg varteftersom jag får för mig att baka, ibland blir det oftare och ibland längre mellan gångerna. Något jag ofta bakar så är det matbröd i bakmaskinen.
Men kolla gärna:

www.ninasliteallt.blogspot.com

Kastar in lite nya recept då och då.
/ Nina

Skriven av Nina
Skrevs april 2010


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier