Koncentrerad smärta - gluten?
Hej!
Jag undrar om någon känner igen mer koncentrerad smärta som symptom på intolerans/allergi? Jag har väldigt ont på båda sidor av midjan bl a, nästan där man får håll, och kan ibland inte ens ligga på sidan när detta inträffar. Känner alltid av det mer eller mindre. Dock blir smärtan värre om magen samtidigt svullnar upp.
Jag har varit under magutredning i över två år, genomgått gastroskopi, röntgen och diverse medicinexperiment. Kvar återstår då troligen livsmedelsintolerns som t ex gluten. Håller på med glutenfri kost nu ett par månader för att se vad som händer. Min läkare tror att det mycket väl kan vara celiaki, och jag mår nog lite bättre på glutenfri kost inbillar jag mig. Märktes mer i början, men sedan fick jag bakslag efter att ha ätit något, kan inte lokalisera vad.
Jag får, som så många andra, uppsvälld mage efter jag har ätit, men ibland kan det komma när som. Jag är dessutom väldigt trött alltid. Har dock inga problem med varken förstoppning och framför allt inte diarré.
Min dotter fick svåra magsmärtor både av mjölk och vete. Det försvann efter att hon fått totalt mjölk o vetefri diet. Dvs inte bara glutenfritt, utan även helt vetefritt, dvs naturligt glutenfritt. Glutenfria produkter innehåller ju vetestärkelse. Likaså kan vanliga havregryn, rågmjöl o kornmjöl innehålla upp till 5% vete utan att det anges. Bara Sempers havregryn är 100% vetefria. Det kan även gömma sig vetebaserade ämnen i en del E-nr, så det gäller att läsa på. Inte ens havremjölk är garanterat helt vetefritt.
Mjölkfritt är ju lite enklare att ha koll på. Men tänk på att det kan vara både mjölkprotein och laktos. Kan också gömma sig under andra beteckningar, så läs på.
Hoppas det föser sig för dej!!!
Skriven av Marie
Skrevs april 2011
Jag undrar om någon känner igen mer koncentrerad smärta som symptom på intolerans/allergi? Jag har väldigt ont på båda sidor av midjan bl a, nästan där man får håll, och kan ibland inte ens ligga på sidan när detta inträffar. Känner alltid av det mer eller mindre. Dock blir smärtan värre om magen samtidigt svullnar upp.
Jag har varit under magutredning i över två år, genomgått gastroskopi, röntgen och diverse medicinexperiment. Kvar återstår då troligen livsmedelsintolerns som t ex gluten. Håller på med glutenfri kost nu ett par månader för att se vad som händer. Min läkare tror att det mycket väl kan vara celiaki, och jag mår nog lite bättre på glutenfri kost inbillar jag mig. Märktes mer i början, men sedan fick jag bakslag efter att ha ätit något, kan inte lokalisera vad.
Jag får, som så många andra, uppsvälld mage efter jag har ätit, men ibland kan det komma när som. Jag är dessutom väldigt trött alltid. Har dock inga problem med varken förstoppning och framför allt inte diarré.
Någon som känner igen den här typen av smärta som tecken på celiaki eller någon annan livsmedelsallergi? Snälla skriv och berätta, antingen här eller skicka mig ett mail. Mycket tacksam för svar!
Skriven av Plasma
Skrevs februari 2011
Min dotter fick svåra magsmärtor både av mjölk och vete. Det försvann efter att hon fått totalt mjölk o vetefri diet. Dvs inte bara glutenfritt, utan även helt vetefritt, dvs naturligt glutenfritt. Glutenfria produkter innehåller ju vetestärkelse. Likaså kan vanliga havregryn, rågmjöl o kornmjöl innehålla upp till 5% vete utan att det anges. Bara Sempers havregryn är 100% vetefria. Det kan även gömma sig vetebaserade ämnen i en del E-nr, så det gäller att läsa på. Inte ens havremjölk är garanterat helt vetefritt.
Mjölkfritt är ju lite enklare att ha koll på. Men tänk på att det kan vara både mjölkprotein och laktos. Kan också gömma sig under andra beteckningar, så läs på.
Hoppas det föser sig för dej!!!
Skriven av Marie
Skrevs april 2011
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)