Kräkningar
Hej!
Min 5 åriga dotter är mjölproteinallergisk sedan spädbarnsåldern.Hon mår bra då hon bara får mjölkfri kost. Nu har hon börjat med att få "maginfluensa" ca 1ggr/månad. Endast kräkningar. Kan det vara någon ny allergi? Några tips om vad det kan vara. Vid de senaste tillfällena har hon druckit saft men man kan väl inte få kräkningar av saft??!!
Skriven av Åsa
Skrevs april 2006
Hej! Jo man kan nog få kräkningar av det mesta, till å med saft. Beror på om hon tål innehållet..frukter (innehåller oftast nån form av äpple..tål hon det?), bär, färgämnen, stabilisator ( ibland är det guarkärnmjöl, fast det står inte med på den svenska ingredienslistan...). Annars är ju ägg också en "kräk"-orsak. Kanske ni stekte ägg (eller bakade) vid de här tillfällena?
Mjölk kan ju också vara "intryckt" i det mesta och ibland byts ju recepten (så att saker man kunnat äta förut inte funkar längre..). Kanske hon blivit mer allergisk, ifall det varit mjölk"spår" i nåt..?
Ett tips är att skriva "matdagbok" nåra veckor..så kanske det klarnar. Lycka till med sökandet.
Skriven av Marie
Skrevs april 2006
hej!prova att inte ge så mycket socker i hennes kost. det kan reta magen ganska så bra. det verkar som om hon får "skov". Jag hade så i många år men det gick över med mindre socker i maten.
Skriven av Cicki
Skrevs april 2006
Min 5 åriga dotter är mjölproteinallergisk sedan spädbarnsåldern.Hon mår bra då hon bara får mjölkfri kost. Nu har hon börjat med att få "maginfluensa" ca 1ggr/månad. Endast kräkningar. Kan det vara någon ny allergi? Några tips om vad det kan vara. Vid de senaste tillfällena har hon druckit saft men man kan väl inte få kräkningar av saft??!!
Skriven av Åsa
Skrevs april 2006
Hej! Jo man kan nog få kräkningar av det mesta, till å med saft. Beror på om hon tål innehållet..frukter (innehåller oftast nån form av äpple..tål hon det?), bär, färgämnen, stabilisator ( ibland är det guarkärnmjöl, fast det står inte med på den svenska ingredienslistan...). Annars är ju ägg också en "kräk"-orsak. Kanske ni stekte ägg (eller bakade) vid de här tillfällena?
Mjölk kan ju också vara "intryckt" i det mesta och ibland byts ju recepten (så att saker man kunnat äta förut inte funkar längre..). Kanske hon blivit mer allergisk, ifall det varit mjölk"spår" i nåt..?
Ett tips är att skriva "matdagbok" nåra veckor..så kanske det klarnar. Lycka till med sökandet.
Skriven av Marie
Skrevs april 2006
hej!prova att inte ge så mycket socker i hennes kost. det kan reta magen ganska så bra. det verkar som om hon får "skov". Jag hade så i många år men det gick över med mindre socker i maten.
Skriven av Cicki
Skrevs april 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)