Krämig kokosmjölk

Hej!
Har hittat krämig kokosmjölk - är det samma sak som kokosgrädde? Kan den vispas?? Står på förpackningen att den stelnar om man lägger den i kylskåpet, så man ska inte ha den kallt. Ser framför mig hur jag försöker vispa en stenhård klump...;-) Denna är Blue Dragon. Någon som testat den? Eller kan man typ ha den i såser och sånt? Som vanlig vispgrädde? Har precis börjat botanisera i Laktosfritt.

Skriven av Nell
Skrevs juni 2004


Den passar i såser och liknande, den går inte att vispa. Det är för låg fetthalt.

Skriven av Louise
Skrevs juni 2004


HEJ!
kokosmjölken är god i matlagning. Jag använder den i köttgrytor av olika slag till och med i köttfärssåsen, men godast är den tillsammans med kycklingrätter.
Jag har hört av en laktosintolerant svägerska att det nu finns en vispgrädde nu, men jag vet inte om den är laktosfri eller låglaktos. Ska finnas i vanliga affärer./MIA

Skriven av Mia
Skrevs juli 2004


Svägerskan kompletterar:
På marknaden finns nu en helt laktosfri vispgrädde av märket Valio. Den tar längre tid att vispa än vanlig vispgrädde och är något sötare - men skönt att äntligen ha fått tillgång till laktosfri vispgrädde!

Skriven av Maria
Skrevs augusti 2004


om du häller bort den klara vätskan som blir i burken så går det oftast att vispa den tjocka "grädden" som är kvar

Skriven av annahoj
Skrevs februari 2005


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier