Lätthanterlig pepparkaksdeg?
Inför varje Jul har min syster försökt baka glutenfria pepparkakor med sina barn, men det är mer till förtret än roligt pga att degen hela tiden fastnar och degen ska fram och tillbaka till kylskåpet. Nu undrar jag om det är någon som har kommit på något bra recept där degen inte hela tiden går sönder. Det finns tips som att lägga på bakduk, mellan bakpapper direkt på plåt osv. Men jag letar efter ett bra recept helt enkelt.
Mvh Ginny
Skriven av Virginia
Skrevs november 2007
Hej!
Ja, inte är det lätt att baka glutenfria pepparkakor, för man kommer inte ifrån att degen blir kletig, men goda blir de! Jag har lagt in ett pepparkaksrecept här på sidan. De kakorna är hur goda som helst!
Här kommer länken:
http://www.allergimat.com/recept.asp?id=570
Vad jag brukar göra är att kavla ut pepparkaksdegen direkt på bakplåtspappret, inte något papper över degen utan bara under. Sen ät det bara att stansa med figurer och ta bort överflödig deg och in i ugnen! Det fungerar faktiskt väldigt bra och har fastnat för det sättet! Har ju provat de sätten som du nämner också, men tycker att de är lite besvärligare.
Lycka till nästa jul!!
Med vänlig hälsning
Rose-Marie
Skriven av Rose-Marie
Skrevs mars 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)