Laktosfri kesella?
Jag undrar om någon har förslag på laktosfri kesella. Jag har inte tidigare använt RAPSYs produkter, men har nyss beställt RAPSY Frutty kallrörd (osötad). Kan man använda den som kesella?
Skriven av Maria
Skrevs november 2005
Jag har aldrig testat RAPSY, men att använda naturell soyayogurt istället för kesella har alltid fungerat utmärkt för mig!
Skriven av Esther
Skrevs november 2005
Det beror lite på vad du ska använda den till. Ju mindre vatten du blandar den med ju tjockare blir den. Konsistensen och smaken blir mer som gräddfil/creme fraiche. I bak och matlagning kan du använda den istället för kesella.
Skriven av Louise
Skrevs november 2005
Hej!
Om man ska ha Rapsy som kesella i lussekattsbak (hittade recept på denna sida) vilken blandning ska man då ha på den?
Jag har inte provat baka lussekatterna själv än, men ska göra det snart. Jag kommer nog att blanda den osötade frutty´n ganska tjock. Jag gjorde nämligen en glasyr till morotskakan idag och den blev god men lite för lös.
Jag tror man får prova sig fram till lagom konsistens, dock tror jag som sagt att den bör göras något fastare.
Mvh. Katarina
Skriven av Katarina
Skrevs november 2005
Hej!
Vi bakade lussebullarna som finns på recept här på allergimat i helgen. Jag använde Raspy istf Kesella, men hade 1dl Rapsy till 2dl vatten (istf 3 enligt paketet) för att det skulle bli tjockare. Det fungerade bra!
Finns det inget alternativ till Rapsy?
Skriven av Maria
Skrevs december 2005
Jag använder Tofulines Creamy Spread (sojapålägg i stil med färsk/mjukost)istället för kesella i pajdeg. Funkar mycket bra och göra så att pajdegen håller ihop bra också.
Skriven av Plasma
Skrevs mars 2011
alpro sojayoghurt naturell går också bra att använda om man låter den rinna av en stund i ett kaffefilter så den blir mer krämig.
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2011
Kan jag använda naturell kvarg laktosfri, istället för Kesella till lussekatter?
Skriven av Mia
Skrevs december 2020
Läser om Rapsy mm. Men ser inte om jag kan använda kvarg istället.
Skriven av Mia
Skrevs december 2020
Skriven av Maria
Skrevs november 2005
Jag har aldrig testat RAPSY, men att använda naturell soyayogurt istället för kesella har alltid fungerat utmärkt för mig!
Skriven av Esther
Skrevs november 2005
Det beror lite på vad du ska använda den till. Ju mindre vatten du blandar den med ju tjockare blir den. Konsistensen och smaken blir mer som gräddfil/creme fraiche. I bak och matlagning kan du använda den istället för kesella.
Skriven av Louise
Skrevs november 2005
Hej!
Om man ska ha Rapsy som kesella i lussekattsbak (hittade recept på denna sida) vilken blandning ska man då ha på den?
Mvh
Maria
Skriven av Maria
Skrevs november 2005
Jag har inte provat baka lussekatterna själv än, men ska göra det snart. Jag kommer nog att blanda den osötade frutty´n ganska tjock. Jag gjorde nämligen en glasyr till morotskakan idag och den blev god men lite för lös.
Jag tror man får prova sig fram till lagom konsistens, dock tror jag som sagt att den bör göras något fastare.
Mvh. Katarina
Skriven av Katarina
Skrevs november 2005
Hej!
Vi bakade lussebullarna som finns på recept här på allergimat i helgen. Jag använde Raspy istf Kesella, men hade 1dl Rapsy till 2dl vatten (istf 3 enligt paketet) för att det skulle bli tjockare. Det fungerade bra!
Mvh
Maria
Skriven av Gäst
Skrevs november 2005
Finns det inget alternativ till Rapsy?
Skriven av Maria
Skrevs december 2005
Jag använder Tofulines Creamy Spread (sojapålägg i stil med färsk/mjukost)istället för kesella i pajdeg. Funkar mycket bra och göra så att pajdegen håller ihop bra också.
Skriven av Plasma
Skrevs mars 2011
alpro sojayoghurt naturell går också bra att använda om man låter den rinna av en stund i ett kaffefilter så den blir mer krämig.
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2011
Kan jag använda naturell kvarg laktosfri, istället för Kesella till lussekatter?
Skriven av Mia
Skrevs december 2020
Läser om Rapsy mm. Men ser inte om jag kan använda kvarg istället.
Skriven av Mia
Skrevs december 2020
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)