Laktosintolerans och veteallergi
Hej,
jag har precis fått reda på att jag är laktosintolerant och veteallergiker och behöver lite råd för alternativ till mat och vad man ska titta efter i affären. Som jag har förstått det kan jag äta havre, korn och råg, eller är det individuellt? Och kan jag äta alla produkter som är märkta med "naturligt glutenfria"?
Skriven av Josefin
Skrevs oktober 2010
Hejsan! Har du enbart fått diagnosen veteallergi, så bör det väl enbart vara vete. Min dotter har spannmålsallergi, vilket innebär allergi mot alla 4 sädeslagen. Naturligt glutenfritt går bra, men kolla om det är mjölkprodukter i. Garbo bakar bröd som är naturligt glutenfritt, finns att köpa i de flesta större affärskedjor.
Skriven av Maja
Skrevs oktober 2010
Min son som nyss har fyllt tre är oxå allergisk mot vete, det kunde vi konstatera för snart ett år sedan. Nu har vi oxå sett att han inte tål laktos heller. Han tål ju de andra spannmålen, men de mjölsorterna är ju inte ren ifrån vete då de tillverkas i samma maskiner. Semper har ju havregryn som är rent från vete. så det kör vi med. Jag har hittat ett gott bröd från Carlshamn-bageri, "småbröd havre & morot" heter det. har oxå hittat Ciabatta, bröd från Schär att grädda själv i ugnen. det är det bästa mjukbröden jag har hittat. jag skulle inte heller klara mig utan kokboken "Gott utan gluten soja laktos vete mjölk ägg" av G Lindeberg och A Wesslén, Albert bonniers Förlag.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2010
du kan äta det som är naturligt fritt från gluten.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2010
Hej.
jag har också precis fått veta att jag är laktosintolerant och vete allergiker och jag tror att man som n ybörjare i ämnet, får läsa och läsa på innehållsförteckningarna, till man lär sig vad som fungerar och inte fungerar...
Man måste nog ge sig tid att lära sig ett annat tänk och hitta andra produkter, än de man är van att använda...
Mvh Kin@
Skriven av Kina
Skrevs januari 2011
jag har precis fått reda på att jag är laktosintolerant och veteallergiker och behöver lite råd för alternativ till mat och vad man ska titta efter i affären. Som jag har förstått det kan jag äta havre, korn och råg, eller är det individuellt? Och kan jag äta alla produkter som är märkta med "naturligt glutenfria"?
Skriven av Josefin
Skrevs oktober 2010
Hejsan! Har du enbart fått diagnosen veteallergi, så bör det väl enbart vara vete. Min dotter har spannmålsallergi, vilket innebär allergi mot alla 4 sädeslagen. Naturligt glutenfritt går bra, men kolla om det är mjölkprodukter i. Garbo bakar bröd som är naturligt glutenfritt, finns att köpa i de flesta större affärskedjor.
Skriven av Maja
Skrevs oktober 2010
Min son som nyss har fyllt tre är oxå allergisk mot vete, det kunde vi konstatera för snart ett år sedan. Nu har vi oxå sett att han inte tål laktos heller. Han tål ju de andra spannmålen, men de mjölsorterna är ju inte ren ifrån vete då de tillverkas i samma maskiner. Semper har ju havregryn som är rent från vete. så det kör vi med. Jag har hittat ett gott bröd från Carlshamn-bageri, "småbröd havre & morot" heter det. har oxå hittat Ciabatta, bröd från Schär att grädda själv i ugnen. det är det bästa mjukbröden jag har hittat. jag skulle inte heller klara mig utan kokboken "Gott utan gluten soja laktos vete mjölk ägg" av G Lindeberg och A Wesslén, Albert bonniers Förlag.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2010
du kan äta det som är naturligt fritt från gluten.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2010
Hej.
jag har också precis fått veta att jag är laktosintolerant och vete allergiker och jag tror att man som n ybörjare i ämnet, får läsa och läsa på innehållsförteckningarna, till man lär sig vad som fungerar och inte fungerar...
Man måste nog ge sig tid att lära sig ett annat tänk och hitta andra produkter, än de man är van att använda...
Mvh Kin@
Skriven av Kina
Skrevs januari 2011
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)