Lektiner i röda linser
Man ska ju blötlägga och koka baljväxter eftersom det finns lektiner i dem. Men jag har hört att röda linser inte behöver blötläggas och kokas. Någon som hört liknande eller vet hur det ligger till? Innehåller inte röda linser lika mycket lektiner?
Skriven av Anna
Skrevs september 2022
Nyfiken jag med, tycker det är lite läskigt med lektinerna. Jag har själv aldrig tydligt drabbats vad jag vet, och det verkar som att olika personer reagerar olika mycket. Jag har också hört att röda linser ska ha mindre lektiner, men det är kanske just så att olika baljväxter har olika mycket lektiner i sig.
Här finns information
Livsmedelsverket om lektiner
Skriven av Louise
Skrevs september 2022
Skriven av Anna
Skrevs september 2022
Nyfiken jag med, tycker det är lite läskigt med lektinerna. Jag har själv aldrig tydligt drabbats vad jag vet, och det verkar som att olika personer reagerar olika mycket. Jag har också hört att röda linser ska ha mindre lektiner, men det är kanske just så att olika baljväxter har olika mycket lektiner i sig.
Lämnar vidare frågan till någon som vet mer.
Skriven av Henrik
Skrevs september 2022
Här finns information
Livsmedelsverket om lektiner
Skriven av Louise
Skrevs september 2022
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)