Letar efter recept.
Jag och min mamma har provat allt för att få mig att funka, hitills har det inte gått så bra. Vi har provat att gå till t.ex. en homeopat (för mig, bortkastade pengar).
Men, igår träffade vi en näringsfysiolog som verkligen verkade kunna sin sak och visste exakt vad jag skulle göra eller inte göra. Hon sade att jag hade blockeringar på cellnivå och därför verkade inte medicinen (Levaxin), och för att kunna häva dessa blockeringar så skulle jag behöva göra ändrignar i min kost (för det första).
Så från och med nu kan jag inte äta något av de fyra sädesslagen (inget vetemjöl, inget gluten och dylikt), inga mjölkprodukter (och ingen laktos, vilket kommer självklart utan mjölkprodukter. Gäller även soja - och havremjölk)inget socker (alls! ingen honung, ingen torkad frukt inget sötningsmedel), inga konserveringsmedel/färgämnen (inga halvfabrikat!).
Så nu är mitt problem följande:
Finns det några recept på bröd (typ frukostbröd) och pizzadeg utan några av de ovanstående?
Om ni dessutom har några andra bra recept så skulle jag bli väldigt tacksam!
Skriven av Isabella
Skrevs oktober 2008
Nedan följer ett recept som en god vän till mig har klurat ihop för min dotters räkning som har det flesta tänkbara allergier. Inte så värst roligt men bättre än inget...
Tunnbröd:
800 g kokt skalpotatis
1 tsk salt
2 - 2 1/2 dl potatis- eller rismjöl
Skala potatisen och pressa den i en potatispress (eller riv den fint på rivjärn, huvudsaken är att du undviker större potatisklumpar). Arbeta ihop potatispresset med saltet och arbeta sedan in det mesta av mjölet. Exakt hur mycket mjöl som krävs varierar med vätskemängden i potatisen, men du ska få en deg som påminner om trolldeg i konsistensen. Forma degen till en rulle på ett väl mjölat bakbord.
Dela rullen i 8 delar. Kavla ut varje del till en rund kaka på ungefär 15 centimeters diameter.
Grädda kakorna i en medelhet torr stekpanna. När det bildas bruna fläckar på undersidan är det dags att vända lompen. Den puffar gärna upp lite under gräddningen, men det är bara att sticka hål på blåsorna med en gaffel. Låt lomperna svalna i en bakduk.
Skriven av Tanja
Skrevs oktober 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)