L8s café i Kungälv
Jag frågade ägaren av Lottas för att få lite mer information om deras allergikoncept. Här är svaret jag fick:
Hej, vad bra att du tar upp det här! Vi behöver verkligen bli bättre på att informera om vad vår mat och bakverk innehåller.
Bakverk som innehåller nötter lagas i separat maskin och med separata verktyg. Sedan saneras hela köket innan vi gör något annat.
Gluten och mjölkfritt görs med välrengjorda redskap och endast då inget gluten eller mjölk hanteras i köket.
Ett caf'ekök har mycket starka krav på sig vad det gäller separation av livsmedel och vi har anlitat en firma som hjälper oss att kontrollera att vi uppfyller de kraven.
Vi skiljer noggrant på mjölk och laktosfritt som ju är två helt skilda saker.
Vi bakar alla våra bakverk på mjölkfritt margarin och med mjölkfri choklad för enkelhetens skull. Vårt vanliga bröd kommer från ett kravmärkt bageri The Green Bakery i Angered som bakar allt i en miljö fri från allergener så som mjölk, soja, nötter och sesam. Vårt glutenfria bröd kommer från Blomgrensbageri i Majorna.
Skriven av Helle
Skrevs april 2010
Hej, vad bra att du tar upp det här! Vi behöver verkligen bli bättre på att informera om vad vår mat och bakverk innehåller.
Bakverk som innehåller nötter lagas i separat maskin och med separata verktyg. Sedan saneras hela köket innan vi gör något annat.
Gluten och mjölkfritt görs med välrengjorda redskap och endast då inget gluten eller mjölk hanteras i köket.
Ett caf'ekök har mycket starka krav på sig vad det gäller separation av livsmedel och vi har anlitat en firma som hjälper oss att kontrollera att vi uppfyller de kraven.
Vi skiljer noggrant på mjölk och laktosfritt som ju är två helt skilda saker.
Vi bakar alla våra bakverk på mjölkfritt margarin och med mjölkfri choklad för enkelhetens skull. Vårt vanliga bröd kommer från ett kravmärkt bageri The Green Bakery i Angered som bakar allt i en miljö fri från allergener så som mjölk, soja, nötter och sesam. Vårt glutenfria bröd kommer från Blomgrensbageri i Majorna.
Skriven av Helle
Skrevs april 2010
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)