Lussebullar utan jäst?

Min dotter är allergisk mot gluten, komjölk, ägg samt majsmjöl(kan ju bytas ut mot rismjölk och äggersättning). Dessutom har hon fått Candida. Så jäst och socker är uteslutet (tänkte byta ut det mot stevia). Men vad gör man åt jästen och vetemjölet? Bakpulver? Annat mjöl? Det godaste hon vet är lussebullar och kan inte tänka sig en jul utan detta.

Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2010


Jag testade att mala paranötter med en malkvarn, de har en väldigt neutral och lite söt smak, passar som mjöl, lite fet bara, sen finns det t.ex. pofiber som är av potatis (tror inte man ska använda så mycket, fiberrikt), krossade sesamfrön har också en neutral smak,... hm. Potatismjöl. Kokos kanske inte passar så bra. Rismjöl är också ett alternativ, finns bland alla frön och grejs i butiken!

Skriven av isabelle
Skrevs oktober 2010


Tack, det var bra tips, nu återstår bara hur man gör med jästen :)

Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2010


Hej.
Jag bakar mycket matbröd med bikarbonat som jäsmedel. Det borde väl funka på lussekatter också?

Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2010


Hej.
Jag bakar mycket matbröd med bikarbonat som jäsmedel. Det borde väl funka på lussekatter också? 2 tsk är nog lagom till en sats.

Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2010


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier