Lussebullar utan vetemjöl??
Skriven av Marie
Skrevs november 2006
Jag har tyvärr inget bra svar men kan säga att det kunde ha varit jag som skrev inlägget.
Vi har precis samma problem (naturligt glutenfritt, mjölkproteinfritt och baljväxtfritt) och skulle också behöva hjälp med recept på tex lussebullar!
Skriven av K
Skrevs november 2006
Min dotter blev så ledsen idag, 'mamma kan jag inte äta lussebullar i år', jag tål ju inte gluten. Jag gick in och kollade recept och tog ett 'i högen'. Vi gick och handlade och bakade och dom blev supergoda. Kollade efter recept åt er två, men inget utan V. Det fanns däremot recept på mjuka kakor utan V. Gör som jag har gjort i flera år innan G kom in i vår familj. Använd recept på mjuk kaka som passar er och smaksätt med den ljuvliga saffranet. Gärna kokos både i och utanpå.........Lycka till
Skriven av Gäst
Skrevs november 2006
Hej!Nu har jag hittat ett recept på bullar, så det är väl bara att tillsätta saffranet så har man Lussebullar!! Jag har inte hunnit prova detta ännu, återkommer när jag gjort det.
Här är receptet:
50g jäst
150g mjölkfritt smör
5dl vatten
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver
1dl socker
2dl bovetemjöl
5-6dl rismjöl (eller majsmjöl)
Gör bulldegen som vanligt. Låt jäsa 30 min.Kör degen i maskin lite om du har en. Knåda degen mycket lite på arb bänken.Forma bullar, låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med mjölkfritt smör. Grädda 10 min i 250 grader.
Skriven av Marie
Skrevs november 2006
Vi bakar efter vanliga recept men byter bara ut smör mot mjölkfritt margarin och mjölk mot Solhavre (ICA). Det blir hur gott som helst. Vi kommer fortsätta använda Solhavre vid bakning även i framtiden, dvs om familjen blir av med mjölkproteinallergin.
PS Pannkakor smakar toppen med solhavre!
Skriven av Åsa
Skrevs november 2006
Sorry, jag var helt inne på att det skulle vara mjölkfritt inte fritt från gluten...
Skriven av Åsa
Skrevs november 2006
Tack så hemskt mycket för tipset!
Vi skall testa receptet!
Skriven av K
Skrevs november 2006
Jag testade att ett recept med kesella, men bytte ut den mot ett extra ägg och samma mängd äppelmos, det blev toppen!
Skriven av Mia
Skrevs december 2006
Hej! Laila Knudsen på www.specialkost.se har utvecklat en mjölk-gluten-vete-soja-ägg fri "mix", som man sen ska blanda med det mjöl man tål tex rismjöl, bovete, majsmjöl. Detta för att få ner kostnaden. (Kuvertet med "mix" kostar 10:- + porto, man mailar bara henne vad man vill ha och sin adress. Och betalar sen via internetbanken.) Detta ska sen gå att hantera som en vanlig deg. Jag har varit i telefonkontakt med Laila, å hon är mycket frikostig med råd om det behövs. Nu väntar jag på mitt "kuvert" med mix, sen ska det bli baka av!!!!
Skriven av Marie
Skrevs januari 2007
Hej!
Ett tips för att få de fina och inte så skrynkliga när de är färdigbakade, är att inte pensla dem förrän man tagit ut dem ur ugnen. Ägget stelnar fort och är härligt släta.
Skriven av Virginia
Skrevs november 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)