Lyckad hyposensibilisering=)
Idag var vi på provokation på sjukhuset och de började som vanligt med 0.3 ml (icke värmd mjölk), han fick nässel utslag på kontaktytor kring munnen men inga andningsproblem, vi gick vidare under förmiddagen och sista intaget var 10 ml mjölk som han drack. OCH DET FUNKADE!!
Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att det är sant, vi behöver inte längre vara rädda för att han av misstag ska få i sig en liten mängd mjölk. Känns helt ofattbart, tänk att det funkade med hyposensibilisering!! Eftersom han varit så otroligt allergisk mot mjölkproteinet så trodde jag aldrig att det skulle funka, men det har det ju uppenbarligen gjort...lycka=)
Nästa steg är hans allergier mot jordnötter, men vår läkare vill att han ska bli lite större innan vi försöker behandla det.
Ville bara dela med mig av vår dag eftersom jag själv inte riktigt kan fatta det=) Vet inte hur andra läkare resonerar men jag hoppas att det är fler som vågar ta steget och prova att behandla barn så kanske fler kan bli fria från sina allergier.
Ha en bra dag från en lycklig mamma och son=)
Skriven av Marie
Skrevs juli 2009
VILKEN LYCKA =)
Dom mamma till en 7 månaders bäbis som reagerar precis som du beskriver din som blir jag helt tårögd! Jag är så otroligt glad för eran skull och håller tummarna att något liknande kan fungera för oss =)
Ha en härlig sommar utan "mjölkångest"!!!
Stor kram
Jessica och Leo
Skriven av Jessica
Skrevs juli 2009
Hej Jessica! Visst är det alldeles fantastiskt, idag har han ätit en smörgås med "vanligt" smör på utan att reagera, helt otroligt=)
Jag tror det viktiga är att vi med allergiska barn begär födoämnesprovokationer oftare, skulle vi enbart följa vad blodproverna visar så skulle vår son även hållas "ren" från vete och ägg, men det äter han utan att reagera trots att proverna säger att han egentligen ska reagera. Och jag hoppas att fler läkare kommer att ta till sig den nya forskningen som visar väldigt goda resultat med hyposensibilisering av bla jordnötter. Jag håller tummarna för att din Leo också kommer att kunna behandlas mot sin allergi, för det är ett litet elände att alltid vara rädd för minsta lilla exponering av mjölkprotein.
Lycka till och skriv gärna och berätta hur det går för er=)
Kram Marie och Felix
Skriven av Marie
Skrevs juli 2009
Hej!
Det låter helt fantastiskt!!
Vill absolut inte göra dig upprörd på något sätt, utan vill bara ge dig en liten varning när det gäller gluten. Gluten kan ge så många olika slags biverkningar som man inte alltid kan se förrän många år senare. Det kan tom påverka andra allergier. Så snälla var försiktiga (i all välmening)!
Skriven av Virginia
Skrevs juli 2009
Jag tål själv inte gluten och skulle aldrig få för mig att utsätta mig för det medvetet! Men jag tror att den stora skillnaden ligger i att gluten är en intolerans och mjölkprotein är en allergi. En intolerans kan, som jag förstått det iaf, inte tränas bort..
Jag tycker även att det är viktigt att poängtera att provokationer inte är något man skall hålla på med i hemlighet hemma i köket, speciellt inte när det gäller barn! Men man kan lagra lite skinn på nosen och stå på sig hos läkaren =)
Fortsättning följer! Kram
Skriven av Jessica
Skrevs juli 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)