Måste jag verkligen byta ut min stekpanna?

Har ej fått någon diagnos men har haft IBS länge.
Misstänker/hoppas att det inte är IBS och jag testar därför att äta glutenfritt.

Har aldrig reagerat starkt på någon form av gluten. Har kunnat äta t.ex. makaroner utan att något händer sådär explosivt. Har magproblem oavsett av vad jag ätit...

Då jag inte totalt överreagerar på gluten, måste jag ändå kasta t.ex. min stekpanna för att kunna märka någon skillnad?

Skriven av Gäst
Skrevs september 2012


Hej!
Har du testat för gluten? Man ska ju göra det innan man slutar för sen kan man inte få svar... Det kan ju ocks vara så att det är vete du inte tål. Har du kollat det?
Nej, jag slängde inte mina stekpannor. Jag diskade dem noga med hett vatten och räknade med att glutenet försvinner allteftersom. Det enda jag helt bytte ut var brödrosten. Tänk på knivstället om du har ett sådant - fullt med brödsmulor i det. Det går aldrig att få rent!!! Lycka till!

Skriven av Gäst
Skrevs september 2012


Innan du får diagnosen är du förmodligen bara allmänt dålig i magen. Det är först när du fått diagnos, tagit bort gluten ur kosten och sedan råkar få i dig som du får "utbrott" som är specifikt kopplade till glutenintag. Dvs att du måste göra gastroskopi mm först, tar du bort gluten innan du gjort det så får du felaktiga provvärden!

För egen del har jag återanvänt gamla teflonpannor efter noggrann disk, däremot måste gjutjärnspannor/grytor bytas. Tydligen går det aldrig få bort gluten ur dessa riktigt och jag har flera tillfällen blivit sjuk hos bekanta pga detta.

Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2012


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier