Marknadsnougat
så som receptet är på riktigt! Går man på marknader och köper deras nougat så har dem inte det riktiga receptet. De har bytt ut kokosfettet mot divers olika margariner, har för lite mjöl m.m. Här är det RIKTIGA receptet. Mjölkfritt, sojafritt men inte glutenfritt...Men det går säkert att göra det glutenfritt.
MARKNADSNOUGAT
6,5 dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl cacao
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop dessa
Koka upp 125 gr kokosfett,1,75 dl vatten och 5 dl strösocker
Rör ner/vispa det varma i det kalla (blanda allt)
Bred snabbt ut smeten i en liten långpanna
Ställ för att svalna
Skär i små fyrkanter
Lycka till
Skriven av Helle
Skrevs december 2008
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)