McDonalds och glutenfritt
McDonalds har ju glutenfritt hamburgerbröd, men enligt deras egen hemsida innehåller dessa 0,3g/100g torrsubstans. Jag trodde gränsvärdet för vad som fick kallas för gluten fritt gick vid 0,02g/100g torrsubstans????
Skriven av Karin
Skrevs maj 2001
Hej!
Jag kan bara äta på McDonalds och Max numera. Jag är en "sån" som reagerar på minsta lilla "vanlig" brödsmula i ett smörpaket. Men att äta på McDonalds går däremot jättebra! Prova dig fram. Du vet ju hur du reagerar. Då vet du ju exakt var någonstans du kan äta. En annan sak att tänka på om man ska äta på McDonalds, Max m.m är att fråga så dom inte fritterar pommfritt och ex. lökringar i samma frityrolja. Det ingår nämligen "vanligt" mjöl i lökringar, chicky bits m.m. Och friteras pommesen i samma olja dom det är pommesen inte längre glutenfri. Bara som ett litet tips. Men det gäller att komma ihåg att fråga. Det är lätt att glömma när man nyss fått diagnosen ställd och måste lägga om kosten!
Lycka till/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs maj 2001
I norge så er hamburgerbrødene til McDonalds frie for gluten og hvetestivelse. De er kun laget på mais og rismel.
Skriven av Gro
Skrevs maj 2006
....og potetmel.
Jag vågar ju inte svara 1000% för ALLA McDonalds-restauranger, men pommesen fiteras alltid i egna fritöser som dessutom står lite längre ifrån de andra just för att minimera risken...
Skriven av Åsa
Skrevs november 2009
Tyvärr smakar mc-brödet skit! Torrt och äckligt! Vad göra? Ringa och klaga? Antar att det ligger för lång tid i fryset, antagligen för dålig åtgång. /Lars
Skriven av Gäst
Skrevs december 2009
Jag har fått svaret att hamburgebrödena på Max och Mc Donalds ska vara naturligt glutenfria.
Skriven av Ylva
Skrevs januari 2010
Skriven av Karin
Skrevs maj 2001
Hej!
Jag kan bara äta på McDonalds och Max numera. Jag är en "sån" som reagerar på minsta lilla "vanlig" brödsmula i ett smörpaket. Men att äta på McDonalds går däremot jättebra! Prova dig fram. Du vet ju hur du reagerar. Då vet du ju exakt var någonstans du kan äta. En annan sak att tänka på om man ska äta på McDonalds, Max m.m är att fråga så dom inte fritterar pommfritt och ex. lökringar i samma frityrolja. Det ingår nämligen "vanligt" mjöl i lökringar, chicky bits m.m. Och friteras pommesen i samma olja dom det är pommesen inte längre glutenfri. Bara som ett litet tips. Men det gäller att komma ihåg att fråga. Det är lätt att glömma när man nyss fått diagnosen ställd och måste lägga om kosten!
Lycka till/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs maj 2001
I norge så er hamburgerbrødene til McDonalds frie for gluten og hvetestivelse. De er kun laget på mais og rismel.
Skriven av Gro
Skrevs maj 2006
....og potetmel.
:-)
Skriven av Gro
Skrevs maj 2006
Jag vågar ju inte svara 1000% för ALLA McDonalds-restauranger, men pommesen fiteras alltid i egna fritöser som dessutom står lite längre ifrån de andra just för att minimera risken...
Skriven av Åsa
Skrevs november 2009
Tyvärr smakar mc-brödet skit! Torrt och äckligt! Vad göra? Ringa och klaga? Antar att det ligger för lång tid i fryset, antagligen för dålig åtgång. /Lars
Skriven av Gäst
Skrevs december 2009
Jag har fått svaret att hamburgebrödena på Max och Mc Donalds ska vara naturligt glutenfria.
Skriven av Ylva
Skrevs januari 2010
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)