Misslyckas med nötsmör
Hej
Nötterna behöver mixas riktigt länge och bli varma så fetter släps och det hela går ihop till ett smör. Det tar säkert 10-15 min med konstant mixning. Så tålamod är mitt tips!
Skriven av Anna
Skrevs april 2022
Hej
Tack för hjälpen. Så blir nötterna varma av att bara mixas? Eller behöver man hetta upp dem på något sätt? Behöver man en speciell mixer? Jag ska prova och mixa mer intensivt och se om det hjälp.
Jag har försökt ge mig på att göra eget nötsmör på valnötter eftersom jag vill ha ett nötsmör där nötterna inte rostats. Jag har läst att man bara ska blötlägga nötterna och sen mixa dem men av någon anledning så blir det inget smör av det. Jag får bara en korsning massa som inte vill bli slät och fin. Vad gör jag för fel?
Hoppa någon har något tips jag kan prova. Tack på förhand.
Skriven av Johan
Skrevs april 2022
Nötterna behöver mixas riktigt länge och bli varma så fetter släps och det hela går ihop till ett smör. Det tar säkert 10-15 min med konstant mixning. Så tålamod är mitt tips!
Skriven av Anna
Skrevs april 2022
Hej
Tack för hjälpen. Så blir nötterna varma av att bara mixas? Eller behöver man hetta upp dem på något sätt? Behöver man en speciell mixer? Jag ska prova och mixa mer intensivt och se om det hjälp.
Tack på förhand.
Skriven av Johan
Skrevs maj 2022
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)