Mitt barn är vete, ägg och mjölkallergiker!
Skriven av Wanja
Skrevs april 2012
Hej. Lägger in en länk till en blogg som jag haft nytta av ibland när jag haft idetorka när det gäller matlagningen.
http://utanallt.blogspot.se/
Sedan använder jag ofta recepten här på allergimat, man klickar i vad man inte tål och sedan får man en massa förslag på vad man kan göra. Med lite fantasi och en stor portion tålamod så går det mesta att göra ändå, och dessutom riktigt gott=) Lycka till!
Skriven av Marie
Skrevs april 2012
Tack så jätte mycket. Går in och kikar på bloggen med en gång! Har du barn med samma allergier som mitt?
Skriven av Wanja
Skrevs april 2012
Vår pojke är "bara" allergisk mot mjölkprotein, jordnötter och nötter. Mjölkallergin är lika allvarlig som nötallergin och han får allvarliga reaktioner av alla sina allergier. Han är nu 7 år och har varit lika allergisk sedan han var spädbarn. Hemma går det bra, men det är inte enkelt när han ska hem till kamrater och leka eller vid resor. Men som sagt med lite fantasi så funkar det för det mesta=)
Skriven av Marie
Skrevs april 2012
Hejsan!
Bloggen bakochmatföralla är jättebra inspiration för mig. Vi har mjölkprotein-, soja-, gluten-, samt veteproteinallergi
Det är lite pyssel i början och man får lätt panik när man måste tänka om. Till bak kan du ju tänka naturligt glutenfritt. Finns bra mixer att köpa t ex Finax orange mix. Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs april 2012
Hej! Förstår att det känns jobbigt. MEN ni vänjer er, jag lovar!
Min son har också mjölkproteinallergi och även soja och äggallergi. Jag kan bara berätta vad jag ger honom att äta under en dag. Kanske kan det ge dig lite inspiration.
Frukost:
ENAGO mjölkfri gröt toppat med rivet äpple/sylt och macka från Pågen (mjölkfritt bröd). Att dricka: Rismjölk eller havredryck, berikat med kalcium
mellanmål: Äpple/banan i bitar + ev. dryck /rismjölk/havredryck
Lunch: Hans favorit Spaghetti och köttfärssås. Kungsörnen har jättebra produkter. Pastasåsen gör jag på fräst vitlök, rivna morötter, hackad gul lök och färska tomater som har passerats. +Oregano, svartpeppar. Han älskar denna rätt och är ett säkert "kort".
Mellanmål: Enago gröt (se frukost ovan)
Middag: Lax i folie med örter och mjölkfritt smör. Ris eller potatis med ärtor, majs och paprika.
Innan läggdags: Enago gröt igen + dryck.
Obs! Min son är lika gammal son din, och det som är viktigt att tänka på är att de behöver ca 600 mg kalcium / dag. är du osäker om du får i ditt barn det, så tillsätt mald kalciumtablett i ditt barns mat (smakar ingenting).
STORT LYCKA TILL!!!
Hoppas det varit till någon hjälp.
Hanna
Skriven av Hanna
Skrevs april 2012
Hej, vår tjej är glutenintolerant men just nu även känslig mot ägg och mjölk och läkaren har sagt att det är en övergång så att hon kommer troligtvis inte att behöva vara känslig mot ägg och mjölk i framtiden. Dette är för att hennes mage är överkänslig nu när tarmen är skadad av gluten. Det är ett år sedan hon fick diagnos glutenintolelerant och hon är mycket bättre nu. Det finns många "ersättningsprodukter för ägg och mjölk här i Sverige. Skolorna är fantastiska och kan erbjuda mat till våra barn. Vi har också varit ledsna och även vår dotter men man vänjer sig som tidigare läsare skrev. Det finns massor med hjälp från dietist, när vi pratade med vår dietist öppnades en helt ny värld. Riktigt lycka till"
Skriven av Gäst
Skrevs april 2012
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)