Mjölk-och nötfritt tårtöverdrag

Hej jag har provat ett recept på ett tårtöverdrag som är både mjölkfritt och mandelfritt. Det heter sugerpaste: 1msk pulvergelantin, 4msk vatten blanda och låt svälla i 5 min. Smält över vattenbad. Lägg i 30g cocosfett och låt smälta . Tillsätt 120 ml vitt baksirap.Häll 840 g florsocker i en skål och blanda med gelantinblandningen till en vitt massa som är som ätbar modellera. Låt ligga i ett till två dygn innan det används. Håller upp till 2 mån i lufttät burk svalt. Man kan kavla det och lägga som ett lock på tårtan på samma sätt som marcipan. Det stelnar i rumstemperatur och bildar ett hårt skal på tårtan. Man kan färga det och modellera med det som lera det är bara fantasin som sätter gränser. Lycka till!

Skriven av linda
Skrevs april 2004


Inga svar har skrivits ännu.

Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier