Mjölk-och nötfritt tårtöverdrag
Hej jag har provat ett recept på ett tårtöverdrag som är både mjölkfritt och mandelfritt. Det heter sugerpaste: 1msk pulvergelantin, 4msk vatten blanda och låt svälla i 5 min. Smält över vattenbad. Lägg i 30g cocosfett och låt smälta . Tillsätt 120 ml vitt baksirap.Häll 840 g florsocker i en skål och blanda med gelantinblandningen till en vitt massa som är som ätbar modellera. Låt ligga i ett till två dygn innan det används. Håller upp till 2 mån i lufttät burk svalt. Man kan kavla det och lägga som ett lock på tårtan på samma sätt som marcipan. Det stelnar i rumstemperatur och bildar ett hårt skal på tårtan. Man kan färga det och modellera med det som lera det är bara fantasin som sätter gränser. Lycka till!
Skriven av linda
Skrevs april 2004
Skriven av linda
Skrevs april 2004
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)