Mjölkfri pizza

Hejsan, jag tänkte kolla hur det är med pizza från pizzerior.

Är det mjölk i deras deg som använts till brödet?

tror ni det finns någon möjlighet att ta med sig ost (detta får mig lite att Le själv faktiskt ^^) och be dom använda det? t.ex Cheezly.

det bara slog mig, tänk va underbart de skulle vara att kunna äta en pizza som är köpt från en pizzeria och inte få ont i magen.. :)

-Mikael.

Skriven av Mikael
Skrevs januari 2008


Hej!
Pizzadegen är mjökfri o baserad på olja, mjöl o vatten. Problemet är bara att det lätt följer med spår av ost när de lägger på de andra sakerna du ska ha på, så det beror ju på hur känslig du är.

Hoppas de är så förstående att de går med på medtagen ost, de förlorar ju inte på det direkt. Annars kan man ju beställa utan ost :)

Skriven av Sabina
Skrevs januari 2008


det är iof sant, får kolla upp det :)

Skriven av Mikael
Skrevs januari 2008


Jag brukar beställa kebab pizza utan ost till min allergiska dotter (mjölkprotein) - ber att dom torkar rent bänken innan dom gör den (kolla för säkerhets skull kryddinnehållet på kebabköttet) tar dom sedan grönsaker (sallad, gurka, tomat) på pizzan så saknar du inte osten. Blanda sedan egen vitlökssås av tex. soursupreme eller ha äkta aioli (gjord på äkta majonäs - finns ofta i fisk-disken - den på min pizzeria är det creme fraiche i).

Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008


Min erfarenhet efter att ha frågat på flera pizzerior är att innehållet varierar. Har varit med om degar som innehållit mjölk. Så jag skulle vilja påstå att man aldrig kan utgå från något utan att man bör fråga.

Skriven av Mattias
Skrevs januari 2008


När ni ändå diskuterar vad pizzadeg kan innehålla, vill jag bara kommentera något som är väldigt vanligt på pizzerior i min hemstad - den innehåller ofta ägg.
Något som man som äggallergiker kanske inte alltid tänker på, då den som sagt var baseras på mjöl, vatten, salt och jäst.....

Skriven av Therese
Skrevs januari 2008


Hej.
Vill bara säga att de flesta pizzerior vi frågat har mjölk i degen eller margarin istället för olja så fråga alltid!
Sen vill jag också säga till dig som köpte kebab, du vet väl att kebabkött innehåller mjölkprotein som bindmedel? Tokigt men sant.

Skriven av Gäst
Skrevs april 2008


Allt kebabkött innehåller inte mjölkprotein
T ex SvenP Matkompaniets gör inte det

Skriven av Louise
Skrevs januari 2009


Du kan tyvärr inte dra alla över en kam när det gäller pizzerior. En del använder mjölk och margarin. Du får helt enkelt fråga dig fram. Är personen mycket känslig mot mjölkprodukter kan du antingen ta med eller be dem att baka pizzan ovanpå bakplåtspapper så det kommer upp ifrån eventuella ostrester. (inbakade pizzor är suveräna särskilt om de tar lite extra tomatsås...)

Skriven av Helle
Skrevs januari 2009


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier