Mjölkfri sockerkaka
Denna sockerkakan är ju mjölkfri i grunden men ibland kan det var bra att få ideér. Själv glömde jag bort att min vanliga sockerkaka gick alldeles utmärkt även efter vi fick besed om mjölkallergin.
2 Ägg
2 dl Socker
1½ dl vatten
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ev smaktillsats: Kakao, Citron/apelsin, banan m.m
Mjölkfritt smör och skorpemjöl till formen.
Vispa ägg o socker poröst,häll i vattnet och ev vätske-smaktillsats
Blanda de torra ingredienserna inkl ev torr smaktillsats och vänd ner i äggsmeten
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Favoriten här hemma är choklad med pepparmintsdroppar i.
Skriven av Katarina
Skrevs februari 2004
2 Ägg
2 dl Socker
1½ dl vatten
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ev smaktillsats: Kakao, Citron/apelsin, banan m.m
Mjölkfritt smör och skorpemjöl till formen.
Vispa ägg o socker poröst,häll i vattnet och ev vätske-smaktillsats
Blanda de torra ingredienserna inkl ev torr smaktillsats och vänd ner i äggsmeten
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Favoriten här hemma är choklad med pepparmintsdroppar i.
Skriven av Katarina
Skrevs februari 2004
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)