Mjölkfri tårta.
Börjar dra ihop sig till en hel del kalas snart. Hade behövt lite goda recept på mjölkfri tårta och kakor o bullar. Alla recept uppslkattas. Kan även skicka till min mail: [email protected] Kokosgrädden? Är den som vanlig grädde i konsistensen så att den går att bre på tårtor o.d.? Tackar på förhand MVH Camilla
Skriven av Camilla
Skrevs augusti 2004
Hej!
Min mjölkfria favotitkaka är den här morotskakan:
Två ägg och två dl socker
två dl vetemjöl
en tsk bikarbonat
en tsk kanel
en tsk vanillinsocker
en tsk bakpulver
1/2 dl matolja
tre dl rårivna morötter
Det låter ju faktiskt riktigt gott, går ju att dekorera med lite ljus och så också. <Ska definitivt prova!!
Tackar så mycket.
*Bockar & bugar*
Skriven av Camilla
Skrevs augusti 2004
Hej!
Jag bruka följa mina gamla recept byter bara ut till mjölkfritt smör och tar havremjölk eller allt i mat Oatly istället. Jag brukar göra kladdkaka och ta grädden brevid till gäster som kan äta det och köpet vaniljsåsen i Oatly till dom som inte tål.
Skriven av Maria
Skrevs september 2004
Skriven av Camilla
Skrevs augusti 2004
Hej!
Min mjölkfria favotitkaka är den här morotskakan:
Två ägg och två dl socker
två dl vetemjöl
en tsk bikarbonat
en tsk kanel
en tsk vanillinsocker
en tsk bakpulver
1/2 dl matolja
tre dl rårivna morötter
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser. Häll ner oljan och morötterna i äggsmeten och sist mjölblandingen. Kör i ugn i 175 grader i bröad form.
glasyr:
två dl floursocker. Jag brukar ta det som är smaksatt med citron.
30 gram mjölkfritt margarin
2 tsk vatten
Rör samman och bred på när kakan har svalnat.
Dekorera med flagad mandel, pinjenötter eller färsk frukt.
Lycka till!
hälsningar Maria
Skriven av Maria
Skrevs augusti 2004
Det låter ju faktiskt riktigt gott, går ju att dekorera med lite ljus och så också. <Ska definitivt prova!!
Tackar så mycket.
*Bockar & bugar*
Skriven av Camilla
Skrevs augusti 2004
Hej!
Jag bruka följa mina gamla recept byter bara ut till mjölkfritt smör och tar havremjölk eller allt i mat Oatly istället. Jag brukar göra kladdkaka och ta grädden brevid till gäster som kan äta det och köpet vaniljsåsen i Oatly till dom som inte tål.
Skriven av Maria
Skrevs september 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)