Mjölkfria lussebullar??

hej,har en son som vi nyligen fått diagnos mjölkproteinallergi på.Nu är det dax att fixa lite julbak och godis så jag har två frågor!
1.Är det bara att byta ut mjölken i lussebullar till havremjölk?Kan det vara så enkelt??
2.Var kan man hitta mjölkfri choklad lättast(mer än på denna sida)?
//Oerfaren mamma.

Skriven av Gäst
Skrevs november 2008


Hej,

Alla produkter som innehåller bla mjölkprotein måste bytas. Du får använda mjölkfritt margarin, ej använda kesella. Havremjölk har jag använt till vanliga bullar och det är helt ok.

Jag har hittat en mjölkfri choklad på Ica Maxi. Den heter Ekologisk choklad, kakao 60%. Tillverkare: Plamil Foods Ltd.

Skriven av Susanne
Skrevs december 2008


Hej, mina båda pojkar har haft mjölkproteinallergi. Det går alldeles utmärkt att byta till havremjölk. Jag smorde även med det på lussekatter/bullar då de även är äggallergiker. Kram
Anna

Skriven av anna
Skrevs december 2008


Hej. Det fungerar jättebra att baka med havremjölk. Jag gör även det till diabetiker eftersom den smakar sötare än vanlig mjölk. Vi bakar också julkolan med havregrädde och den blir jättegod!

Skriven av Gäst
Skrevs december 2008


Om du tål havre el soya löser sig det mesta. Problemet för mig är bl.a både ock. Såg att ngn testat rapstjärna frukt? Hur blev resultatet ????

Skriven av Ingegerd
Skrevs maj 2023


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier