Mjukost/hårdost
Hej ,
Njae.. Det är nog värre med vanlig ost. Men kolla in Benevivas bredbara ost. Lite Philadelphia typ av os i tre olika smaker. Kanon! Lycka till!
http://www.beneviva.se/produkt2.html
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2003
Hårdost lagrad mer än 6 månader kan du äta, likaså mjukost(smältost) som är gjord på hårdost. Man är laktosintolerant (inte allergisk) och har inte tillräckligt med enzym för att bryta ner mjölksocker (laktos). Hur mycket laktos man klarar är individuellt beroende på hur mycket enzymproduktion man har kvar. Du får själv testa dig fram till hur mycket du klarar, men se till att du mår bra innan du börjar pröva. De flesta klarar en liten mängd laktos och kan då använda låglaktosmjölk och andra låglaktosprodukter. Det finns också en helt laktosfri mjölk från Valio. De flesta klarar vanligt smör och margarin. Titta under ´Allergier´, i droppmenyn hittar du - om mjölk. Där kan du finna svar på det som verkar förvirrande
Skriven av Louise
Skrevs maj 2003
Hej
har smakat Valios Emmentaler lagrad 6 mån... *helt ok*
Kul att få äta OST......
Skriven av Em
Skrevs maj 2003
Om du är laktosintolerant kan du oftast äta "vad som helst" i lagom mängd (finns förstårs undantagspersoner som inte klarar något alls). Att äta grädde, dricka vanlig mjölk och äta glass är väl kanske att utmana ödet, men vanlig lagrad ost, låglaktosmjölk/fil/yoghurt/grädde etc brukar gå bra samt mjukost och vissa halvfabrikat.
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2004
Det finns getost (hårdost) som är jättegod som endast är gjord på getmjölk.
Skriven av Mia,
Skrevs oktober 2004
det finns ju faktiskt laktos i all sorters mjölk även getmjölk, så det ska man vara försiktig med om man som jag är väldigt kännslig.
Skriven av Katarina
Skrevs december 2004
Er det ikke myse (vaslle på svensk?) i gjeitost? har hørt at det er like mye laktose i en skive gjeitost som det er i en hel kartong med melk..
Skriven av Alyssa
Skrevs april 2005
Är Laktos allergisk, kan jag äta vanlig ost och mjukost..
Förstår inte riktigt verkar vara lite dubbla budskap.
Har inte fått ngn info från VDC, läkaren sa undik allt som har med mjölk att göra... *hm*
Veg fett är inte heller ok??
Veg margarin har jag fattat att det inte är ok, tycker detta är lite rörigt..
Sorry.
Ha det Em
Skriven av Em
Skrevs maj 2003
Njae.. Det är nog värre med vanlig ost. Men kolla in Benevivas bredbara ost. Lite Philadelphia typ av os i tre olika smaker. Kanon! Lycka till!
http://www.beneviva.se/produkt2.html
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2003
Hårdost lagrad mer än 6 månader kan du äta, likaså mjukost(smältost) som är gjord på hårdost. Man är laktosintolerant (inte allergisk) och har inte tillräckligt med enzym för att bryta ner mjölksocker (laktos). Hur mycket laktos man klarar är individuellt beroende på hur mycket enzymproduktion man har kvar. Du får själv testa dig fram till hur mycket du klarar, men se till att du mår bra innan du börjar pröva. De flesta klarar en liten mängd laktos och kan då använda låglaktosmjölk och andra låglaktosprodukter. Det finns också en helt laktosfri mjölk från Valio. De flesta klarar vanligt smör och margarin. Titta under ´Allergier´, i droppmenyn hittar du - om mjölk. Där kan du finna svar på det som verkar förvirrande
Skriven av Louise
Skrevs maj 2003
Hej
har smakat Valios Emmentaler lagrad 6 mån... *helt ok*
Kul att få äta OST......
Skriven av Em
Skrevs maj 2003
Om du är laktosintolerant kan du oftast äta "vad som helst" i lagom mängd (finns förstårs undantagspersoner som inte klarar något alls). Att äta grädde, dricka vanlig mjölk och äta glass är väl kanske att utmana ödet, men vanlig lagrad ost, låglaktosmjölk/fil/yoghurt/grädde etc brukar gå bra samt mjukost och vissa halvfabrikat.
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2004
Det finns getost (hårdost) som är jättegod som endast är gjord på getmjölk.
Skriven av Mia,
Skrevs oktober 2004
det finns ju faktiskt laktos i all sorters mjölk även getmjölk, så det ska man vara försiktig med om man som jag är väldigt kännslig.
Skriven av Katarina
Skrevs december 2004
Er det ikke myse (vaslle på svensk?) i gjeitost? har hørt at det er like mye laktose i en skive gjeitost som det er i en hel kartong med melk..
Skriven av Alyssa
Skrevs april 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)