Något till kaffet utan socker och gluten?
Själv har jag inga allergier men är väldigt mån om att mina gäster ska få äta något som passar dem. Min mamma är glutenallergiker och vill dessutom inte äta socker (hon mår inte bra av det, men är inte allergisk "på riktigt"). Finns det något man kan "baka" eller laga som skulle kunna vara som allternativ till kaffekaka/tårta. Annars är det nästan bara frukt och en klick grädde + ev solrosfrön som går bra.
Skriven av Karin
Skrevs december 2005
Prova att göra egna eclairs/petit-chou av finax ljus mjölmix (glutenfri). Fyll dem med lite grädde och bär eller skivad banan.
Eller servera nybakade glutenfria, sockerfria scones. Fråga mamma om det går bra med små mängder fruktsocker. St.Dalfour är en marmelad sötad enbart med koncentrerad fruktjuice, den kan du ha till scones. Eller gör små glutenfria pannkakor/plättar som du lägger grovrivet äpple (+russin) och kanel på.
Hälsningar
Pavla
Skriven av Pavla
Skrevs januari 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)
Annons
Annons
Annons