Något till kaffet utan socker och gluten?

Hej!

Själv har jag inga allergier men är väldigt mån om att mina gäster ska få äta något som passar dem. Min mamma är glutenallergiker och vill dessutom inte äta socker (hon mår inte bra av det, men är inte allergisk "på riktigt"). Finns det något man kan "baka" eller laga som skulle kunna vara som allternativ till kaffekaka/tårta. Annars är det nästan bara frukt och en klick grädde + ev solrosfrön som går bra.



Skriven av Karin
Skrevs december 2005


Prova att göra egna eclairs/petit-chou av finax ljus mjölmix (glutenfri). Fyll dem med lite grädde och bär eller skivad banan.
Eller servera nybakade glutenfria, sockerfria scones. Fråga mamma om det går bra med små mängder fruktsocker. St.Dalfour är en marmelad sötad enbart med koncentrerad fruktjuice, den kan du ha till scones. Eller gör små glutenfria pannkakor/plättar som du lägger grovrivet äpple (+russin) och kanel på.

Hälsningar
Pavla

Skriven av Pavla
Skrevs januari 2006


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier

Annons

Annons