När blir man frisk?
Skriven av Gäst
Skrevs september 2009
Du blir aldrig "frisk" i den meningen att du kan sluta äta glutenfritt. Glutenfritt måste du äta livet ut. Det är en livslång "sjukdom" om man vill kalla det så. Vill inte kalla mig själv sjuk eller att jag har en sjukdom eller handikap. Utan det är helt enkelt så att jag tål inte gluten och om jag skulle få i mig det, ja det är då jag blir sjuk. Är jag noga och håller den strikta diet jag gör så är jag frisk.
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs september 2009
Klickade lite för fort på skicka knappen, inte lätt med katter på tangentbordet när man sitter och läser igenom allt...
Jag märkte själv en stor förbättring efter bara 2 veckor. Det var som natt och dag, var mycket piggare och orkade hur mycket mer som helst. Märks enormt även nu om jag på något sätt skulle råka få i mig en smula av något. Blir toktrött på någon timma och skulle lätt kunna sova bort 3 dagar. Men det är nog lite individuellt.
Lycka till!
Skriven av Nina
Skrevs september 2009
Hej, Hej..
Jag har nyligen oxå fått reda på att jag inte tål gluten. Efter att ha varit dålig i magen i månader...jag blev "frisk" ca 2 veckor efter att jag tog bort gluten. Om jag får i mig något nu så kommer magproblemen tillbaka.
Skriven av Valerie
Skrevs september 2009
Här så försvann problemen efter samma tid som alla andra här, iaf när jag slutade dricka Proviva som jag trodde var bra men icke! Det gäller att ändra sitt tänk och äta ren mat, för det är ju bra oavsett om man är gluten intolerant eller inte. Köp grönsaker, frukt, potatis och kött och du är "frisk" på nolltid! Lycka till!
Skriven av Annika
Skrevs november 2009
Jag har ätit glutenfritt sedan 28 september förra året, och mår fortfarande dåligt... :(
Skriven av Emma
Skrevs november 2012
Då kanske du inte tål vetestärkelse Emma? Mitt tips är då att prova naturligt glutenfritt. Funkar inte det tipsar jag om att provat att ta bort alla mjölkprodukter.... Det blev en himmelsvid skillnad för mig då. lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs november 2012
Mjölkproteinfritt har jag ätit i en månad, ingen skillnad.
Jag testade vetestärkelsefritt (och fritt från "spår av vete") i julas, men det var kanske för tidigt? Tarmen kanske inte hade hunnit läka så fort?
Jag hade gärna testat det igen, problemet är bara att jag går i skolan och äter lunch där, så jag kan inte få vetestärkelsefritt.
Skriven av Emma
Skrevs november 2012
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)